Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε χωματερή έχει μετατραπεί το ρέμα ΥΦΑΝΕΤ – Εθελοντές μάζεψαν 27 σακούλες γεμάτες με σκουπίδια

Θεσσαλονίκη: Σε χωματερή έχει μετατραπεί το ρέμα ΥΦΑΝΕΤ – Εθελοντές μάζεψαν 27 σακούλες γεμάτες με σκουπίδια

Μάσκες αυτοκινήτων, πινακίδες, μπάζα, κάθε είδους σκουπίδια και προφανώς ηλεκτρικά πατίνια, «ψάρεψε» η εθελοντική δράση καθαρισμού, σε ένα από τα πιο ιστορικά ρέματα της Θεσσαλονίκης, αυτό της ΥΦΑΝΕΤ.

Εθελοντές κάθε ηλικίας που έδωσαν το παρόν στον καθαρισμό του ρεύματος της ΥΦΑΝΕΤ στη Θεσσαλονίκη, μάζεψαν συνολικά 27 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια, τόσο μέσα από το νερό, όσο και από την γύρω περιοχή.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα, το ρέμα φαίνεται όντως είχε μετατραπεί από πολλούς σε χωματερή, καθώς πέρα από μεγάλα αντικείμενα βρέθηκαν και κουτάκια, τηλεκάρτες κυπελάκια και πολλά άλλα, σύμφωνα με το thesstoday.gr .

Η λαμπρή δράση της εθελοντικής ομάδας διήρκησε 2 ώρες αν και σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ρέμα χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά.

Ενδεικτικό της κακής αντιμετώπισης του ρέματος είναι το γεγονός πως στο παρελθόν είχαν γίνει δύο παρόμοιες προσπάθειες καθαρισμού, με το απογοητευτικό σκηνικό να επανέρχεται πολύ γρήγορα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ενημερωθεί για την περισυλλογή των απορριμμάτων και θα περάσει άμεσα να τα συλλέξει από το σημείο.

Πηγή: Τhesstoday.gr .

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις