Η 52χρονη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύζυγος του υποδιοικητή της ΤτΕ Ι. Μουρμούρα, έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά της με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Φοιτητής που ήταν μαζί της, περιγράφει την αρχή του τέλους της...
Συντετριμμένοι ήταν φίλοι και γνωστοί στο «τελευταίο αντίο» της άτυχης καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κηδεία της έγινε χθες (07-10-2019) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, ενώ βαρύ ήταν το κλίμα και στο ΠΑΜΑΚ.
Ο φοιτητής, Φάνης Παπαστάθης, ο οποίος ήταν μαζί της στο συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία, είναι σοκαρισμένος. «Ήμασταν σε μια καφετέρια και ένιωσε μια αδιαθεσία και από εκεί πήραν τα πράγματα το δρόμο τους. Δεν είναι καλά κανένας μας αυτή τη στιγμή, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο οποίος μας είχε σαν παιδιά της» ανέφερε στο Star.
«Ο σύζυγός της ζήτησε αεροδιακομιδή»
«Και αφού την κρατήσανε 3-4 ώρες αποφασίσανε να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο και μια ειδικευόμενη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο σύζυγος της ζήτησε αεροδιακομιδή, δεν έγινε κάτι τέτοιο! Η γυναίκα χάθηκε εντελώς άδικα» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης.
Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέρρευσε στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου. Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.
Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν τον κολποκοιλιακό διαχωρισμό. Κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοθωρακοχειρουργική μονάδα κι έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα.
Δεν λειτουργεί η καρδιοχειρουργική του Ρίο από το 2017
«Στο Νοσοκομείο του Ρίου η καρδιοχειρουργική μονάδα της θωρακοχειρουργικής κλινικής είναι κλειστή από το 2017. Δεν έχουν βγάλει καν χρονοδιάγραμμα για προσλήψεις εξιδεικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Στέλιος Τσοχατζής.
Η καρδιοθωρακοχειρουργική του Ρίου «έκλεισε το 2017 γιατί ο διευθυντής πήρε την έδρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικό. Είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς γιατί η διακομιδή τους απαιτεί πάνω από 4 ώρες από την ώρα που θα πάθουν το καρδιολογικό πρόγραμμα και είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.