Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο με τον πρύτανη του ΑΠΘ

11.10.2024 | 09:34
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο με τον πρύτανη του ΑΠΘ

Τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο που έγινε χθες (09.10.2024) στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση ασανσέρ στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες του ΑΠΘ και εμπόδισαν τον πρύτανη του Ιδρύματος, Χαράλαμπο Φείδα, να αποχωρήσει από εκδήλωση που πραγματοποιείτο στο σημείο.

Δύο εξ αυτών (μία 26χρονη κι ένας 20χρονος) αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ για τους υπόλοιπους αποφασίστηκε να παραμείνουν υπό κράτηση (τρεις άνδρες 20, 21 και 23 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της απείθειας. Οι τρεις τελευταίες πράξεις συνδέονται με ρίψεις αντικειμένου κατά αστυνομικών που κλήθηκαν στο σημείο για το περιστατικό με τον πρύτανη και την άρνηση των συλληφθέντων να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Συλλογικότητες καλούν σε διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής των συλληφθέντων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version