Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική άδεια με ψεύτικες ιατρικές γνωματεύσεις

24.07.2024 | 22:29
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική άδεια με ψεύτικες ιατρικές γνωματεύσεις

Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στην πλατεία Συντάγματος, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Οι αστυνομικοί αντιτίθενται στην απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης για τις εκτός έδρας αποσπάσεις προς ενίσχυση μάχιμων υπηρεσιών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέρεται να επιχείρησε να εξαπατήσει με ψεύτικες ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να πάρει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Στην ίδια υπόθεση με τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ιδιώτης γιατρός που όμως δεν συνελήφθη αφού δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο, προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψεύτικες ιατρικές γνωματεύσεις αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός – κατά την ίδια ανακοίνωση – χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της Επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. και διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του και τελικώς συνελήφθη το πρωί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version