Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Τα ένοχα μυστικά του βενζινάδικου ήρθαν στο φως – Τι διαπίστωσαν αστυνομικοί σε έλεγχο!

07.04.2016 | 11:08
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα μεγάλο βενζινάδικο που καθημερινά εξυπηρετούσε εκατοντάδες οδηγούς έκρυβε ''αμαρτίες'' που άρχισαν να αποκαλύπτονται μέσα σε λίγα λεπτά...

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την εφαρμογή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο σε βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης. Διαπιστώθηκε στις δεξαμενές του πρατηρίου να υπάρχουν (3.318,05) λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, ποσότητα που ξεπερνούσε το λογιστικό απόθεμα. Επιπλέον οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τη μη έκδοση τουλάχιστον ενός παραστατικού καθαρής αξίας (3.630,07 €), αναλογούντος Φ.Π.Α. (834,92 €), για την πώληση 2.270,21 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις μη ορθής τήρησης λογιστικών αρχείων καθώς και αποδοχή πλαστού δελτίου αποστολής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας: ”Για τις ανωτέρω παραβάσεις θα ενημερωθούν η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και το Τελωνείο Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης Θεσσαλονίκης για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, αντίστοιχα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης”.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version