Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το χάδι της μητέρας – Μια αληθινή ιστορία ζωής που συγκλονίζει!

ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr
ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr

Τα λόγια της εικονιζόμενης γυναίκας έχουν γίνει θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο…

H Λυδία Γιαννακοπούλου είναι μια γυναίκα που οι παιδικές της αναμνήσεις δεν είναι τόσο όμορφες και τόσο παραμυθένιες όσο άλλων παιδιών. Έζησε τον τρόμο και την αγωνία μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η ίδια της η μητέρα ήταν ο άνθρωπος που σημάδεψε με πολύ άσχημο τρόπο την πιο τρυφερή ηλικία της Λυδίας.

Χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο η μητέρα ικανοποιούσε πάνω στο κορίτσι τα πιο σαδιστικά της ένστικτα. Την χτυπούσε καθημερινά. Την χτυπούσε με ζώνες, την έδενε με καλώδια, έσβηνε επάνω της ένα ολόκληρο κουτί σπίρτα. Και αυτά όλα είναι τα λιγότερα απο όσα έχει περάσει στα χέρια της γυναίκας που την γέννησε.

Η Λυδία μεγάλωσε και αποφάσισε να μοιραστεί με την ελληνική κοινωνία τα βασανιστήρια που πέρασε απο την ίδια της την μητέρα. Έγινε η συγγραφέας ενός βιβλίου που είναι βασισμένο στην προσωπική της ιστορία. Απίστευτες στιγμές που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί μόνο σε κινηματογραφική ταινία. Και όμως είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια της Λυδίας. Μια αλήθεια που μόνο αν διαβάσει κάποιος το βιβλίο θα καταλάβει το μέγεθος της κακοποίησης που είχε υποστεί απο την μητέρα της.

”Θύμα και εγώ της παιδικής κακοποιήσεις έμαθα να σιωπώ, έμαθα να νιώθω ένοχη, έμαθα να νιώθω ντροπή. Αυτό που δεν είχα μάθει ήταν πως είχα και εγώ δικαίωμα να ζήσω, είχα και εγώ δικαίωμα να μιλήσω, να φωνάξω, να σπάσω τη σιωπή μου. Η δική μου σιωπή ήταν διπλή συνενοχή. Αυτός ήταν και ο σκοπός του βιβλίου, να αναδείξει ένα κοινωνικό φαινόμενο, να σοκάρει και πάνω απ’όλα να αφυπνίσει ανθρώπους που ίσως είδαν ή άκουσαν κάτι αλλά δεν έκαναν τίποτα” λέει η συγγραφές στο thousandnews.gr…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Κατερίνη: Τραγωδία μετά το μπάνιο – Πέθανε στα χέρια του αρραβωνιαστικού της!

Λαμία: Μπήκε στο σαλόνι με το παιδί στην αγκαλιά και της ”κόπηκαν” τα γόνατα!

Βοιωτία: Οι πωλήσεις του επιπλοποιού έπεφταν αλλά τα κέρδη του αυξάνονταν – Δείτε φωτό!

Πάτρα: Πώς φαντάζεστε ότι έφτασε στο γήπεδο πρόεδρος ομάδας; – Φωτό και βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε