Παρασκευή, 16 Αυγ.
34oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο με το φίδι που σκαρφάλωσε σε δέντρο έξω από πολυκατοικία στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Βίντεο με το φίδι που σκαρφάλωσε σε δέντρο έξω από πολυκατοικία στην Καλαμαριά

Το φίδι ανέβηκε σε δέντρο και όταν έγινε αντιληπτό από περαστικούς προκλήθηκε αναστάτωση. Το βίντεο από την Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, δείχνει τα όσα ακολούθησαν στην περιοχή.

Τρομάρα για κατοίκους περιοχής στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, από ένα φίδι που είχε σκαρφαλώσει σε δέντρο. Το ερπετό βρισκόταν για ώρα πολύ κοντά σε μπαλκόνια πολυκατοικίας, με τους πιο τολμηρούς να προσπαθούν να το διώξουν. Με αφορμή τις εικόνες και το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, ειδικοί εξηγούν πως στη χώρα μας, μόνο η οχιά είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Ακόμα και αυτή όμως, δεν επιτίθεται αν δεν απειληθεί και προσπαθεί να αποφύγει την ανθρώπινη παρουσία.

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι εντόπισαν ένα φίδι πάνω σε δέντρο. Αν και όπως αποδείχθηκε το συγκεκριμένο είδος φιδιού ήταν μη δηλητηριώδες, η παρουσία του τρόμαξε τους περαστικούς που το αντίκρισαν.

Όλη η πολυκατοικία μπροστά στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο δέντρο στο οποίο σκαρφάλωσε το φίδι «σηκώθηκε στο πόδι» και με μεγάλη δυσκολία τελικά, επιχειρώντας και από τα μπαλκόνια, οι ένοικοι κατάφεραν να το απομακρύνουν.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 27 είδη φιδιών, ωστόσο, από αυτά μόνο η οχιά είναι δηλητηριώδης. «Το φίδι μόλις μας αντιληφθεί θα προσπαθήσει να φύγει. Αν όμως το πλησιάσουμε θα κουλουριαστεί προειδοποιώντας ότι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει την έσχατη άμυνά του, το δάγκωμα, εάν το πλησιάσουμε σε απόσταση λιγότερη του μισού μέτρου», λέει η ερπετολόγος Παναγιώτα Μαραγκού.

Σε περίπτωση που μας δαγκώσει ένα φίδι, η ίδια συστήνει να αποφύγουμε τους γνωστούς παραδοσιακούς τρόπους για να αφαιρέσουμε δήθεν το δηλητήριο με το να ρουφήξουμε το σημείο και να επισκεφθούμε το πλησιέστερο νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με την κυρία Μαραγκού, καλό είναι να μην περπατήσουμε αλλά να μεταφερθούμε με όχημα, να αφαιρέσουμε τυχόν κοσμήματα από το σημείο και κυρίως να μην το δέσουμε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις