Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Βούλευμα «φωτιά» για τον ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που σκότωσαν 50χρονη μητέρα

09.07.2024 | 10:13
Θεσσαλονίκη: Βούλευμα «φωτιά» για τον ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που σκότωσαν 50χρονη μητέρα

Επτά μήνες μετά την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων παραπέμπεται με βούλευμα σε δίκη. Η 50χρονη μητέρα υπέκυψε όταν τα άγρια σκυλιά του, της επιτέθηκαν στην αυλή του σπιτιού της.

Τα τρία σκυλιά πέρασαν από μια τρύπα στην αυλή του διπλανού σπιτιού και σκότωσαν 50χρονη μητέρα, που εκείνη την ώρα, βρισκόταν μόνη στο σημείο. Η τραγωδία στη Νεοχωρούδα είχε συνταράξει τον Δεκέμβριο του 2023 τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα. 7 μήνες μετά, ο ιδιοκτήτης των ζώων παραπέμπεται σε δίκη, με το σχετικό βούλευμα, να του καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες για τη φονική επίθεση και την κατάληξη της γυναίκας.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών περιγράφει μέσα από το βούλευμα, πως μια σειρά από λάθη και παραλείψεις του κατηγορούμενου έφεραν την τραγωδία, με θύμα την 50χρονη. Τονίζεται πως τα σκυλιά είχαν γίνει επιθετικά με δική του υπαιτιότητα και πως η τρύπα μέσα από την οποία πέρασαν τα σκυλιά στην αυλή της γυναίκας, είχε ανοίξει στο σπίτι του, από ανθρώπινο χέρι.

Ο 38χρονος σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, όπως ακριβώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του όταν κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Το δικαστικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό να χάσει τη ζωή της η άτυχη γυναίκα, όμως με τις παραλείψεις και τις ενέργειές του γνώριζε ότι είναι πιθανό ενδεχόμενο τα σκυλιά που κατηγορείται ότι μετέτρεψε σε αγρίμια να σκοτώσουν άνθρωπο, όπως κι έγινε.

Σύμφωνα με το voria.gr, στην εισαγγελική πρόταση που υιοθετείται από το συμβούλιο τονίζεται πως ο 38χρονος εκπαίδευσε ο ίδιος τα σκυλιά για να είναι επιθετικά, γνώριζε καλά ότι είχαν τέτοια συμπεριφορά από άλλες επιθέσεις και πως άνοιξε εκείνος την τρύπα στον φράχτη που είχε συνέπεια οι σκύλοι να βγουν στο δρόμο και να κατευθυνθούν στην αυλή της 50χρονης.

«Η εκπαίδευση που ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε στα σκυλιά του ήταν αυτή που δημιούργησε έναν επιθετικό για τους τρίτους χαρακτήρα, εγκαταλείποντας πλήρως τη φιλικότητα τους, αφού επεδίωξε να τους μετατρέψει σε φύλακες του σπιτιού καθώς υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής», σημειώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο.

Οι περιγραφές της φονικής επίθεσης

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή για την επίθεση που δέχτηκε από τους τρεις άγριους σκύλους η άτυχη 50χρονη στις 10 Δεκεμβρίου 2023, ενώ ήταν στην αυλή του σπιτιού της, στο εσωτερικό του οποίου ήταν τα δύο της παιδιά που δεν αντιλήφθηκαν τίποτα. «Δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση από τρεις μεγαλόσωμους ποιμενικούς σκύλους και της προκάλεσαν με πολλαπλά δαγκώματα θλαστικές κακώσεις σε μεγάλη έκταση που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το σώμα», καταγράφεται στο βούλευμα.

Αναφέρεται μάλιστα ότι λόγω του πλήθους και της σφοδρότητας των τραυμάτων που της προκάλεσαν αποτέλεσμα ήταν «εντός ολίγων λεπτών να επέλθει ο θάνατος της», όπως ακριβώς αναφέρεται. Σημειώνεται πως σε μικρή απόσταση απασχολούταν στον κήπο του σπιτιού φίλος του θύματος, ο οποίος όμως δεν αντιλήφθηκε την επίθεση και τα ουρλιαχτά της γυναίκας επειδή είναι κωφός.

Οι τρεις σκύλοι, σύμφωνα με το βούλευμα, ήταν ελεύθεροι στο οικόπεδο του 38χρονου στη Νεροχωρούδα και βγήκαν από μία τρύπα της περίφραξης, για την οποία το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε πως έγινε από ανθρώπινο χέρι και όχι από τα ίδια τα σκυλιά, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος. «Εξήλθαν από τρύπα 27 εκατοστών πλάτος και 25 εκατοστών ύψος, ενώ εσωτερικά του εν λόγω ανοίγματος τον έδαφος βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο δημιουργώντας ένα μικρό σκαλοπάτι», περιγράφεται στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Τα λόγια του κατηγορούμενου

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή», ανέφερε λίγες μέρες μετά την τραγωδία, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Ως προς το κρίσιμο ζήτημα για το πώς διέφυγαν από την περίφραξη της αυλής του 37χρονου, ο ίδιος -διά του συνηγόρου του- ανέφερε ότι εκείνη τη μέρα τα ζώα άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version