Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε το μωρό της στο πρόσωπο και πέταξε βάζο στους αστυνομικούς που πήγαν να την συλλάβουν

06.09.2024 | 17:19
Θεσσαλονίκη: Χτύπησε το μωρό της στο πρόσωπο και πέταξε βάζο στους αστυνομικούς που πήγαν να την συλλάβουν

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μία 73χρονη νταντά έσωσε το 1,5 ετών μωρό από τα χέρια της μεθυσμένης μητέρας του στη Θεσσαλονίκη.

Όλα έγιναν τον προηγούμενο μήνα, όταν η 36χρονη μητέρα του μωρού επέστρεψε στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη μεθυσμένη.

Στο σπίτι βρισκόταν και η νταντά του παιδιού όπου είχε προσλάβει η μητέρα επειδή εκείνη δούλευε βράδυ. Τότε η 36χρονη ξεκίνησε να λογομαχεί με την νταντά και να κλωτσά τις πόρτες.

Από την φασαρία το παιδί ξύπνησε και ξεκίνησε να κλαίει. Στο άκουσμα του η νταντά έτρεξε να το πάρει αγκαλιά για να το ηρεμήσει. Η μητέρα του ακόμη πιο νευριασμένη χτύπησε με δύναμη το μωρό στο πρόσωπο τουλάχιστον δύο φορές.

«Το παιδί ξύπνησε και ξεκίνησε να κλαίει. Πήγα στο κρεβατάκι του και το πήρα αγκαλιά και τότε η κατηγορούμενη ήρθε και το χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο, τουλάχιστον δύο φορές», κατέθεσε η νταντά.

Το άγριο περιστατικό δεν τελείωσε όμως εκεί αφού η μητέρα επιτέθηκε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σπίτι για να την συλλάβουν.

Στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί είπαν πως όταν μπήκαν στο σπίτι η μητέρα ήταν επιθετική και για να αποφύγει τη σύλληψη τους πέταξε ένα βάζο.

Στην κατάθεσή της η μητέρα υποστήριξε πως δεν χτύπησε το μωρό της, δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ και τα τραύματα του μωρού τα προκάλεσε η νταντά.

«Γυρίζοντας από τη δουλειά πήρα το μωρό στα χέρια μου. Δεν ξέρω εάν (σ.σ. τα χτυπήματα) έγιναν από το τάισμα ή εάν χτύπησε. Το μωρό το άφησα μια χαρά όταν έφυγα», είπε και κατήγγειλε πως η νταντά χτύπησε εκδικητικά το παιδί γιατί ήθελε παραπάνω χρήματα από την μητέρα του.

Η 36χρονη υποστήριξε πως επιτέθηκε στους αστυνομικούς γιατί δεν ήξερε που θα αφήσει τα παιδιά της.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ενδοοικογενειακή σωματική βία και βία κατά των αστυνομικών.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών και της επέτρεψε να την μετατρέψει σε χρηματική, με 10 ευρώ ημερησίως.

Στην 36χρονη μητέρα ασκήθηκε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version