Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Υπέρβαρος δεν μπορεί να μεταφερθεί σπίτι του και παραμένει στο νοσοκομείο, η έκκληση της συζύγου του

Θεσσαλονίκη: Υπέρβαρος δεν μπορεί να μεταφερθεί σπίτι του και παραμένει στο νοσοκομείο, η έκκληση της συζύγου του

Τον δικό του Γολγοθά ζει ο 65χρονος Γιώργος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι υπέρβαρος και δεν μπορεί να μεταφερθεί από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται, στο σπίτι του.

Ο 65χρονος υπέρβαρος άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα μήνα με προβλήματα στους πνεύμονες και μάλιστα νοσηλεύτηκε και στη εντατική.

Στη συνέχεια νοσηλεύθηκε σε κανονικό δωμάτιο και πήρε εξιτήριο την Τετάρτη (17/07/2024), όμως δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του καθώς μένει στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας και δεν χωράει να ανέβει με το ασανσέρ.

Σύμφωνα με τα όσα λέει η γυναίκα του στο newsit.gr για να καταφέρει να κατέβει από το σπίτι και να νοσηλευθεί «πρέπει να συνεργαστεί για τη μεταφορά του, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και το νοσοκομείο που θα πάμε».

Η ίδια μεγάλη διαδικασία χρειάζεται και τώρα για να μεταφερθεί και πάλι στο σπίτι του όμως όπως τονίζει στο newsit.gr «είναι δύσκολο να κινηθεί άμεσα όλο αυτός ο μηχανισμός».

Συγκεκριμένα η γυναίκα αναφέρει πως «ο σύζυγος μου είναι υπέρβαρος, ζυγίζει 180 κιλά και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μεταφορά του. Εμείς μένουμε στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας και δεν χωράει ούτε στο ασανσέρ.

Χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές, αλλά κάθε φορά πρέπει να συνεργαστεί για τη μεταφορά του, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και το νοσοκομείο που θα πάμε.

Την πρώτη φορά που κινήθηκε όλος αυτός ο μηχανισμός, το ΕΚΑΒ είχε παραγγείλει ένα ειδικό στρώμα μεταφοράς υπέρβαρων και το φέρανε από τις Βρυξέλλες. Το σεντόνι αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντέχει βάρος, όπου τυλίγουν μέσα τον υπέρβαρο ασθενή και με τη βοήθεια των ανδρών της πυροσβεστικής ολοκληρώνεται η μεταφορά.

Έτσι και έγινε και αυτή τη φορά που νοσηλεύτηκε ο Γιώργος, με τον ίδιο τρόπο κατέβηκε από το σπίτι και φτάσαμε ως το νοσοκομείο και όπου έμεινε μέσα για ένα ολόκληρο μήνα».

Όπως τονίζει ο άνδρας της «έκανε τραχειοτομή γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Την Τετάρτη (17/07/2024) πήρε εξιτήριο και σήμερα είναι Κυριακή (21/07/2024), αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να φύγουμε γιατί μας λένε ότι είναι λίγο δύσκολο να κινηθεί τόσο γρήγορα όλος αυτός ο μηχανισμός μεταφοράς του Γιώργου».

Όπως παραδέχεται η γυναίκα «χρειάζονται πολλά άτομα από την Πυροσβεστική σε συνδυασμό και με το ΕΚΑΒ να συνδράμουν και χρειάζεται λίγο υπομονή. Ο Γιώργος όμως κουράστηκε και κλαίει, είναι 65 χρονών άνθρωπος, τον βλέπω και στεναχωριέμαι».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις