Μάλιστα, κάποια εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, παρά την κατάργηση της αργίας, κυρίως στην περιφέρεια της πόλης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης, δήλωσε: “η κίνηση στα καταστήματα είναι υποτονική, όπως ήταν λογικό. ‘Οταν για τον δημόσιο τομέα και τις τράπεζες η συγκεκριμένη ημέρα είναι αργία και οι μισοί λείπουν στις παραλίες, είναι φυσικό ο ιδιωτικός τομέας να δουλεύει χωρίς αποτέλεσμα. Εννοείται ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, η τήρησή τους δεν είναι προαιρετική, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν και δύο κατηγορίες εργαζομένων”.
Υπενθυμίζεται ότι αρχής γενομένης από το 2002, ειδικά στα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα τροφίμων της Θεσσαλονίκης ίσχυε αργία για τη συγκεκριμένη ημέρα, με απόφαση τού τέως νομάρχη και με τη συναίνεση των εμποροϋπαλλήλων. Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης είχαν συγχωνευτεί σε μία αργία -την ημέρα του Αγίου Πνεύματος- τρεις ημιαργίες, οι οποίες ίσχυαν με βασιλικά διατάγματα.
Από το 2011, όμως, το άρθρο 33 του νόμου 3996 κατάργησε τη δυνατότητα των περιφερειαρχών και τέως νομαρχών να ορίζουν αργίες, με αποτέλεσμα να πάψει να ισχύει και η συγκεκριμένη (παρότι η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε άμεσα, αλλά ουσιαστικά ισχύει από φέτος).
Διαβάστε ακόμα:
Κολλημένος με τα όπλα και την… αστυνομία – ΦΩΤΟ
Μεταφορά ασθενών από νησιά του Αιγαίου στην Αθήνα με C – 130
Νεκρός σε συμπλοκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τσακώθηκαν και τον μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου!