Πέμπτη, 15 Αυγ.
32oC Αθήνα

Τήνος: Τιμές στην Παναγία από το Blue Star Myconos όταν έφτασε στο λιμάνι

Τήνος: Τιμές στην Παναγία από το Blue Star Myconos όταν έφτασε στο λιμάνι

Η Τήνος γιορτάζει με χιλιάδες πιστούς να έχουν κατακλύσει το νησί. Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται με ευλάβεια και το Blue Star Myconos θέλησε να αποδώσει τιμές.

Ο Τηνιακός καπετάνιος, Ευάγγελος Αράθυμος και το πλοίο Blue Star Myconos, απέδωσαν τιμές προς τη Μεγαλόχαρη, στο λιμάνι της Τήνου, το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου του 2024. Οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά κέντρισαν τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών. Η Τήνος για ακόμα μια χρονιά τέτοια εποχή, είναι γεμάτη από τουρίστες, που περνούν από την Παναγία για να προσευχηθούν και για να ανάψουν κερί.

Το πλοίο έφτασε στις 23:00 έξω από το λιμάνι του νησιού και τα πυροτεχνήματα έκαναν για λίγη ώρα τη νύχτα – μέρα. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού, ήδη από τις αρχές Αυγούστου γίνονται παρακλήσεις καθημερινά. Την παραμονή της γιορτής το νησί στολίζεται εορταστικά και πλήθος πιστών συρρέουν.

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, καταφθάνουν στη Τήνο οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και τα στρατιωτικά αγήματα που θα αποδώσουν τιμές. Το βράδυ τελείται Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια Παράκληση και Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με το tinostoday.gr, ο Τηνιακός καπετάνιος, δείχνει με κάθε ευκαιρία την αγάπη του για το νησί και τη Μεγαλόχαρη.

Ανήμερα τελείται Αρχιερατική Λειτουργία στον Ναό της Μεγαλόχαρης. Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο αρχηγός του Ναυτικού και οι άλλοι επίσημοι επιβαίνουν σε τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και ρίχνουν στεφάνια, έξω από το λιμάνι, στο σημείο που τορπιλίστηκε το “Έλλη” στις 15 Αυγούστου 1940. Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολουθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις