Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έγινε πραγματικότητα χθες το μεσημέρι και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 15, παρευρέθηκε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και πλήθος κόσμου.
Η ΔΕΘ-Helexpo, συνδέοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων. Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.
Διαβάστε ακόμα:
“Θεσσαλονικείς χρησιμοποιείτε προσεκτικά τα τζάκια σας”
Γιάννενα: Η αιθαλομίχλη ”πνίγει” την πόλη – Τι δείχνουν οι μετρήσεις…
Όταν τα τζάκια…πνίγουν τους ασθενείς! Συμβουλές από το υπουργείο Υγείας
Κίνδυνος από την αιθαλομίχλη από τα τζάκια! Συναγερμός στο υπουργείο Υγείας
Κάθε σαββατοκύριακο εντολή! “Μην ανάβετε τα τζάκια”