Δευτέρα, 1 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τουρισμός: Λευκάδα, Αλόννησος και Κάρπαθος στην κορυφή των προτιμήσεων Νορβηγών τουριστών

Τουρισμός: Λευκάδα, Αλόννησος και Κάρπαθος στην κορυφή των προτιμήσεων Νορβηγών τουριστών

Ο τουρισμός φέρνει έσοδα κάθε χρόνο στη χώρα και η μάχη για την προσέλκυση ανθρώπων κάθε ηλικίας από το εξωτερικό, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι Νορβηγοί βάζουν στην κορυφή Λευκάδα, Αλόννησο και Κάρπαθο.

«Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για τους Νορβηγούς ταξιδιώτες βρίσκεται η Ελλάδα για το 2024 σύμφωνα με την έρευνα ειδικών του τουριστικού κλάδου», τονίζει η ιστοσελίδα startsiden.no. Ο ενημερωτικός ιστότοπος με τους εκατομμύρια επισκέπτες αναφέρει πως οι ελληνικοί προορισμοί διαθέτουν τον ιδανικό συνδυασμό για χαλάρωση, φυσιολατρία, παραθερισμό, καλό φαγητό και ατελείωτη εξερεύνηση, γεγονός που τους κάνει ακαταμάχητους.

Στη συνέχεια το άρθρο εστιάζει σε μη μαζικούς εναλλακτικούς προορισμούς που ταυτίζονται με την ποιότητα και που μπορούν να γίνουν τα νέα «αγαπημένα στέκια» για Νορβηγούς τουρίστες. Η Λευκάδα με τις συγκλονιστικές παραλίες, η Αλόννησος με το άθικτο φυσικό περιβάλλον και η φιλόξενη Κάρπαθος με τις έντονες εναλλαγές τοπίων είναι η κορυφαία «τριάδα» του καταλόγου.

Ακολουθούν η καταπράσινη Θάσος και η ατμοσφαιρική Σύρος. Στις επόμενες θέσεις η Πρέβεζα, τα Ιωάννινα και η Πάργα εκπροσωπούν την ηπειρωτική Ελλάδα προσφέροντας μοναδικές περιηγήσεις. Η λίστα ολοκληρώνεται με τους καθιερωμένους και πάντα επίκαιρους προορισμούς της Κρήτης με τη διαχρονική γοητεία της, της Σάμου με την πλούσια ιστορία, της εμβληματικής Σαντορίνης, της Ρόδου που τα έχει όλα και της δημοφιλούς Κω.

«Η Σάμος, νησί του Πυθαγόρα, του Αρίσταρχου και του Επίκουρου, είναι ένας γοητευτικός τόπος με όσα ονειρεύεται κανείς. Εξαιρετικά φυσικά τοπία, παραλίες με κρυστάλλινα νερά, μεγαλοπρεπή βουνά, μνημεία του μακραίωνου πολιτισμού, μοναδικά τοπικά προϊόντα. Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν γραφικά χωριά και να γνωρίσουν παραδόσεις, εξαιρετική τοπική κουζίνα και ζεστή φιλοξενία. Πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες εμπλουτίζουν τη διαμονή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου.

«Αξιοποιώντας το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν της Σάμου, μέλημα μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμους με καθιερωμένες αγορές του εξωτερικού όπως της Σκανδιναβίας αλλά και να ανοίξουμε αγορές όπως της Τουρκίας με βάση τις νέες ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου, Ευάγγελος Μαρνέζος.

«Οι Σκανδιναβοί δείχνουν την προτίμηση τους στην Κάρπαθο ακόμη και πριν την υψηλή σεζόν με ικανοποιητικά ποσοστά αφίξεων. Το νησί παραμένει αυθεντικό, ενώ προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών για να μείνει κανείς πάνω από μια εβδομάδα εξερευνώντας χωριά, δεκάδες εξωτικές παραλίες και ιστορικά σημεία», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.

«Δουλεύουμε συστηματικά για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αλοννήσου διατηρώντας ταυτόχρονα την ταυτότητα ενός μη μαζικού προορισμού που μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να απολαύσει σπιτική φιλοξενία και τοπική κουζίνα και να κάνει δραστηριότητες στην φύση, στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις