Site icon NewsIT

Τσίπρας: “Χορηγία Σαμαρά η μη μετάδοση της ομιλίας από τη ΝΕΡΙΤ”

13.09.2014 | 17:38
Τσίπρας: “Χορηγία Σαμαρά η μη μετάδοση της ομιλίας από τη ΝΕΡΙΤ”

«Χορηγία» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει ζωντανά την ομιλία του στις 7.30 απόψε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«’Εχει αποκτήσει μεγαλύτερο λαϊκό ενδιαφέρον και νομίζω ότι θα μεταδοθεί από πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές πηγές», είπε ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Γιάννη Μίχο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον νέο δήμαρχο Αριστοτέλη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τη θέση του κόμματός του κατά της εν λόγω επένδυσης και αναφέρθηκε στο διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θέλει να προωθήσει στη Βόρεια Χαλκιδική, το οποίο δεν θα έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον. Επισήμανε ότι για όσες θέσεις εργασίας χαθούν στην περιοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα την κάλυψή τους μέσα από το πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που έχει καταρτίσει.

Και οι δυο συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει εξομάλυνση του κλίματος της έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποστηρικτές της επένδυσης και σε όσους αντιτίθενται και για την εκτόνωση της έντασης θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Τσίπρας την αποδέχθηκε.

Μπουτάρης: Καλό παιδί ο Τσίπρας

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε νωρίτερα διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Με τον κ. Μπουτάρη συμφώνησαν ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα δημοτικά κτίρια από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Ο δήμαρχος του ζήτησε υποστήριξη στο θέμα της γραμμής Θεσσαλονίκη-Σμύρνη με φερι μποτ και στο αίτημα για μεταφορά των Εβραϊκών Αρχείων από τη Μόσχα, ενώ τον ενημέρωσε για την κατάσταση του δήμου και τα προβλήματα σε ότι αφορά στα οικονομικά και την αυτοτέλεια. Έθεσε, επίσης, το πρόβλημα που δημιουργείται στα σύνορα με τους πολίτες χωρών που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα μας και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν διευκολύνσεις.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ για λίγα λεπτά έμειναν μόνο οι δυο τους και τα είπαν κατ’ ιδίαν. “Είναι καλό παιδί”, είπε για τον κ. Τσίπρα στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ζέρβας και Καλυψώ Γούλα.

Και ο Τζιτζικώστας στην ομιλία Τσίπρα

Σε καλό κλίμα έγινε και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και αυτοί τα είπαν και κατ ιδίαν. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τη βουλευτή και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία ήταν παρούσα. Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, όταν είδε την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και Χρυσή Ολυμπιονίκη, Βούλα Πατουλίδου, απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη και σχολίασε: “Τώρα καταλαβαίνω πως περνάς τρία – τρία τα εμπόδια”.

Ο κ. Τζιτζικώστας τον ενημέρωσε για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (“ναι” σε στρατηγικό επενδυτή, “όχι” σε πώληση), για την πορεία του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι πάει πολύ καλά, για θέματα θεσμικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει αυτόνομο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν η ΕΡΤ 3.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα παραστεί στην αποψινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, διότι, όπως εξήγησε, η πρόσκληση του έγινε “θεσμικά” και στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

Παράλληλα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε το κτίριο της ΕΤ 3 και συνομίλησε με εργαζόμενους που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν πρόγραμμα. Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ 2014: Το καλαμπούρι του Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ

Όσα θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Η φωτό του Τσίπρα στο Facebook κατά κυβέρνησης και ΝΕΡΙΤ

ΔΕΘ: Το διήμερο πρόγραμμα του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Σε ρυθμό… ράλλυ η ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version