Site icon NewsIT

Βέροια: Δραματικός απεγκλωβισμός σε φλεγόμενο σπίτι – Έσωσαν ηλικιωμένο με προβλήματα υγείας

21.11.2023 | 08:48
Βέροια: Δραματικός απεγκλωβισμός σε φλεγόμενο σπίτι – Έσωσαν ηλικιωμένο με προβλήματα υγείας

Σπίτι καίγεται στο χωριό Άβαντας μετά την εντολή εκκένωσης, στην Αλεξανδρούπολη, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. Για τρίτη μέρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν συνεχώς στην περιοχή. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο κύρια μέτωπα και κυρίως σε μια μεγάλη αναζωπύρωση που υπάρχει από το πρωί και εξελίσσεται τώρα βορειοδυτικά της Νίψας, πάνω από την Εγνατία Οδό. Στο μέτωπο αυτό η φωτιά καίει δάσος κοντά σε ανεμογεννήτριες, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση δημιουργώντας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι το ανατολικό, που εκτείνεται προς το χωριό Μοναστηράκι, νοτίως του Δορίσκου, που έχουν εκκενωθεί από χτες. Το μέτωπο προς τις παρυφές της Αλεξανδρούπολης από χτες είναι σε ύφεση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Η φωτιά στο σπίτι εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια και ο άτυχος ιδιοκτήτης ήταν ανήμπορος να μετακινηθεί. Ο απεγκλωβισμός του ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα από πυροσβέστες…

Η φωτιά στο διαμέρισμα στη Βέροια εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο και ο άτυχος ιδιοκτήτης αρχικά παγιδεύτηκε. Σώθηκε επειδή γείτονες είδαν τους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι και ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Λίγο αργότερα ξεκινούσε η επιχείρηση απεγκλωβισμού που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση, με τον ιδιοκτήτη να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που έζησε.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, στο σπίτι που βρίσκεται επί της οδού Μιαούλη στη Βέροια λίγο μετά τη 01:00.

Εντός του διαμερίσματος βρισκόταν ένας 70χρονος, με προβλήματα υγείας, τον οποίο απεγκλώβισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τον ηλικιωμένο που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από το συμβάν, παρέλαβε το ΕΚΑΒ για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά περιορίστηκε στον χώρο του υπνοδωματίου, ενώ στο συμβάν επιχείρησαν πέντε άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version