Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Βίντεο: Φίδι έφτασε στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην Εύβοια, τι λέει η ιδιοκτήτρια

Βίντεο: Φίδι έφτασε στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην Εύβοια, τι λέει η ιδιοκτήτρια

Το φίδι στην Εύβοια μπήκε σε πολυκατοικία και έφτασε στον δεύτερο όροφο. Ένα μέρος από τα όσα ακολούθησαν, καταγράφηκε σε βίντεο.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και σε πολλές περιοχές της χώρας εμφανίζονται φίδια, που τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Όπως συνέβη και με το φίδι που μπήκε σε πολυκατοικία στην Εύβοια και έφτασε στον δεύτερο όροφο. Στη θέα του, η ιδιοκτήτρια διαμερίσματος ταράχτηκε. Απομακρύνθηκε και στη συνέχεια παρακολουθούσε από απόσταση, την απομάκρυνση του ερπετού.

Όλα έγιναν πριν δύο ημέρες (03-06-2024) σε σπίτι στην Αμάρυνθο Ευβοίας, όταν ένα φίδι, περίπου 1,5 μέτρου, έφτασε σε δεύτερο όροφο πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα στο evima.gr, είδε το φίδι στην πόρτα της εισόδου του σπιτιού τη: «όταν αντίκρισα το φίδι μπροστά στην πόρτα τρόμαξα πάρα πολύ, το φίδι κοιμόταν και ήταν αρκετά μεγάλο». Λίγο αργότερα, το φίδι απομακρύνθηκε και η γυναίκα προσπαθούσε να αφήσει πίσω τις στιγμές που έζησε.

Απ’ όλα τα φίδια που υπάρχουν στον κόσμο, το 10% είναι δηλητηριώδη. Στη χώρα μας (και στην Ευρώπη) τα δηλητηριώδη φίδια είναι 4-5 είδη έχιδνας (οχιάς), σύμφωνα με το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Μετά από το δάγκωμα φιδιού, χρειάζεται να γίνει αντιτετανικός ορός.

Αντιοφικός ορός γίνεται μόνο στο νοσοκομείο και δεν είναι πάντοτε απαραίτητος, αναφέρεται στο εγχειρίδιο του ΕΚΑΒ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις