Site icon NewsIT

Βίντεο με τους παπαγάλους της Χαλκιδικής που τους έκοψαν τα φτερά για να τους κάνουν «ατραξιόν»

03.07.2024 | 18:10
Βίντεο με τους παπαγάλους της Χαλκιδικής που τους έκοψαν τα φτερά για να τους κάνουν «ατραξιόν»

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε Σέρβο που χρησιμοποιούσε δύο παπαγάλους για να βγαίνουν selfies, έναντι πληρωμής, τουρίστες στη Χαλκιδική.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τους παπαγάλους στη Χαλκιδική έγινε, ύστερα από καταγγελία, από τη φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad.

Τους δύο παπαγάλους κατείχε Σέρβος που, σύμφωνα με την καταγγελία, τους χρησιμοποιούσε, έναντι αμοιβής, ώστε να βγαίνουν μαζί τους φωτογραφίες οι τουρίστες στην περιοχή του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. Για την υπόθεση κατατέθηκε μήνυση για όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής, οι δύο παπαγάλοι αφαιρέθηκαν από τον Σέρβο ιδιοκτήτη τους  και βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr βλέπουμε τους δύο παπαγάλους τη στιγμή που τουρίστες βγαίνουν φωτογραφίες μαζί τους στην παραλία του Πευκοχωρίου.

Οι παπαγάλοι της Χαλκιδικής: Τους έκοψαν τα φτερά και τους έκαναν ατραξιόν για τουρίστες

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Κασσάνδρειας, το δασαρχείο Χαλκιδικής και ο δήμος Κασσάνδρας.

Όπως είπε στο newsit.gr ο Στέλιος Γερονυμάκης, εθελοντής της ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων:

«Το περιστατικό κατήγγειλε στον Δήμο Κασσάνδρας μία κοπέλα από τα Γιάννενα που βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή. Μετά από έρευνα και συλλογή στοιχείων συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα και κατασχέθηκαν τα ζώα. Αυτή τη στιγμή είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Γυρίσαμε 40 χρόνια πίσω, στην εποχή που άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα ζώα για ψυχαγωγία».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version