Site icon NewsIT

Βοιωτία: Αιχμαλώτισαν 11 «εξαφανισμένους» μετανάστες σε μαντρί για να τους παίρνουν τα χρήματα

06.10.2024 | 19:06
Βοιωτία: Αιχμαλώτισαν 11 «εξαφανισμένους» μετανάστες σε μαντρί για να τους παίρνουν τα χρήματα

ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό στα Δερβενάκια, στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Άργους, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τον οδηγό από το ΙΧ ο οποίος είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Έρευνα για τα αίτια του τροχαίου διενεργεί η Τροχαία Κορίνθου. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Έντεκα μετανάστες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά είχε μετατρέψει σε «σκλάβους», το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων που δρούσε στη Βοιωτία.

Οι 11 αλλοδαποί, οι οποίοι όλοι είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένοι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, βρέθηκαν μέσα σε μαντρί της Βοιωτίας κάτω από άθλιες συνθήκες. Όπως αποδείχθηκε, το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων τους έβαζε να εργάζονται και τους έπαιρνε τα χρήματα.

Μετά από έρευνα, αστυνομικοί της Λιβαδειάς και της Θήβας συνέλαβαν 3 αλλοδαπούς που φέρεται πως κινούσαν τα «νήματα» της εμπορίας.

Οι συλληφθέντες έβρισκαν αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων που είχαν ανάγκη για εργασία και είτε τους έπειθαν είτε τους ανάγκαζαν να εργαστούν σε αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας με σκοπό να τους πάρουν τους μισθούς.

Το συγκεκριμένο μαντρί που έμεναν μέσα τα 11 θύματα, χρησιμοποιούνταν ως κατάλυμα και από τους συλληφθέντες.

Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στον χώρο, βρήκαν και κατέσχεσαν μικρό ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 1.490 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version