Παρασκευή, 28 Ιουν.
26oC Αθήνα

Βόλος: Αστυνομικός που αποτάχθηκε πίσω από τις απειλές και ύβρεις σε δικαστές

Βόλος: Αστυνομικός που αποτάχθηκε πίσω από τις απειλές και ύβρεις σε δικαστές

Ο αστυνομικός αποτάχθηκε από το Σώμα, επειδή απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Βόλος μαθαίνει πως ο ίδιος παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

Την λύση στα προβλήματά του θα την έδιναν οι απειλές, οι ύβρεις και οι χυδαιολογίες εις βάρος δικαστών, σκέφτηκε ένας αστυνομικός που έχει αποταχθεί από το Σώμα, αλλά δεν μπορούσε να λάβει σύνταξη καθώς ο εργασιακός του βίος «μέτρησε» μια δεκαετία. Οι απειλές και οι ύβρεις τον έστειλαν στο εδώλιο, με τον ίδιο να καταδικάζεται και να παίρνει το δρόμο για τη φυλακή. Σε σύγχυση άκουσε την ποινή που του επιβλήθηκε, χωρίς αναστολή.

Από το 2020 που αποτάχθηκε γιατί απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του για ένα εξάμηνο προσπαθεί να βγάλει σύνταξη αλλά δεν μπορεί. Σύμφωνα με το gegonota.news, ζήτησε νομική συμπαράσταση από δικαστές στον Βόλο και όταν κρίθηκε ότι δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις νομικής συμπαράστασης, άρχισε να στέλνει «εμπρηστικά» μηνύματα.

Οι επιθέσεις με ύβρεις ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια, αλλά λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που βίωνε, δεν υπήρχε αντίδραση από τα θύματά του. «Κορύφωσε» όμως την δράση του τα τελευταία 24ωρα όταν σε e-mail 5.000 λέξεων όχι μόνο καθύβριζε λειτουργούς της δικαιοσύνης, αλλά τους απειλούσε.

Εκφράσεις όπως «θα σε σκοτώσω», εμπεριέχονταν στα περισσότερα μηνύματά του. Το «ποτήρι ξεχείλισε» κάποια στιγμή και δικαστικός λειτουργός κατέθεσε μήνυση εναντίον του για απειλή. Χθες (03-06-2024) οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, για βια κατά δικαστικών λειτουργών.

Το δικαστήριο του διόρισε συνήγορο, την οποία κατηγορούσε συνεχώς ότι δεν τον είχε ενημερώσει πως τον περίμεναν της «φυλακής τα σίδερα» και αιφνιδιάστηκε όταν ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις των πράξεών του, παραδεχόμενος πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει γράψει 10.000 σελίδες με ύβρεις που κοινοποιoύσε παντού. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις