Τρίτη, 16 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Βόλος: Διερμηνέας μετέφραζε λάθος σε δίκη για ενδοοικογενειακή βία καθώς ήταν φίλος του κατηγορούμενου

Βόλος: Διερμηνέας μετέφραζε λάθος σε δίκη για ενδοοικογενειακή βία καθώς ήταν φίλος του κατηγορούμενου

Απίθανα πράγματα σε δίκη για ενδοοικογενειακή βία. Ο διερμηνέας έγινε πρωταγωνιστής της όλης διαδικασίας και ο Βόλος περιμένει πλέον την απόφαση των δικαστών.

Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία έγινε στο Πήλιο και ο Βόλος πήρε τη σκυτάλη για τη δίκη. Στο ξεκίνημά της, πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο διερμηνέας, που ανέλαβε να μεταφράζει από τα αλβανικά στα ελληνικά. Αποδείχθηκε πως ήταν φίλος του κατηγορούμενου και «μετέφραζε» όσα ήθελε και κυρίως όπως ήθελε. Στόχος του, ήταν να αλλοιώσει τα λόγια της γυναίκας, για να βγει λάδι ο φίλος του. Δεν τα κατάφερε καθώς οι δικαστές κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά στην όλη διαδικασία.

Η γυναίκα που είχε κάνει την καταγγελία εμφανίστηκε με μώλωπες στα μάτια χθες (15-07-2024) στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο σύζυγός της φέρεται να την ξυλοκόπησε άγρια την Κυριακή 14 Ιουλίου του 2024, στο σπίτι τους στο Νότιο Πήλιο και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν κλήθηκε να καταθέσει η νεαρή γυναίκα, προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ρόλο διερμηνέα ένας φίλος του ζευγαριού που βρισκόταν στο ακροατήριο, ώστε να μεταφράζει από τα αλβανικά στα ελληνικά. Σύμφωνα με το gegonota.news, η γυναίκα έφερε έντονα τα σημάδια του ξυλοδαρμού και όταν ο διερμηνέας μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας, εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, αλλά η κατάθεση σε συνδυασμό με τις κινήσεις των χεριών της, έδειχναν να μην συμβαδίζουν.

«Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω και έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω». Αυτές τις απαντήσεις μετέφερε στην έδρα του δικαστηρίου ο διερμηνέας, την ώρα που η γυναίκα έδειχνε το πρόσωπό της.

«Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσατε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη», είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον διερμηνέα που ζητούσε εμμέσως να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος φίλος του.

«Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα» ήταν η πρόταση που σχεδόν ταυτόχρονα διατύπωσαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας που ξεκάθαρα δήλωσαν πως δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης.

Μάλιστα, ο άντρας που ανέλαβε ρόλο διερμηνέα παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου συζύγου που συνελήφθη, με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου του 2024, με διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο.

Το θέμα κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων, με δικαστικές πηγές να σχολιάζουν πως τα όσα έγιναν είναι σπάνια αλλά όχι πρωτοφανή. Κατά καιρούς, κατηγορούμενοι επιστρατεύουν φίλους και γνωστούς, με στόχους να πετύχουν το επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις