Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Βόλος: Καταδικάστηκαν για κλοπές σε 7 εκκλησίες με λεία άνω των 100.000 ευρώ, το ξέσπασμα του 30χρονου δράστη

Βόλος: Καταδικάστηκαν για κλοπές σε 7 εκκλησίες με λεία άνω των 100.000 ευρώ, το ξέσπασμα του 30χρονου δράστη

Οι κλοπές στις εκκλησίες του Βόλου εξιχνιάστηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αποφασίστηκε να πάρουν το δρόμο για τη φυλακή. Ο ένας εκ των δύο δραστών ξέσπασε στην πρόεδρο του δικαστηρίου.

Σε πάνω από 100.000 € ανέρχεται η ζημιά που προκάλεσαν από τις κλοπές σε 7 εκκλησίες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής ένας 30χρονος Ρομά και ένας 25χρονος Πακιστανός, οι οποίοι πήραν την άγουσα για τη φυλακή. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για κλοπές κατ’ εξακολούθηση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ ο καθένας, χωρίς αναστολή και μετατροπή της ποινής, με δικαίωμα έφεσης.

Αμέσως μετά την απόφαση ο 30χρονος, ο οποίος αποφυλακίστηκε προ μηνών αφού έχοντας ποινές για κλοπής και ληστείες, δημιούργησε επεισόδιο, λέγοντας στην πρόεδρο και την εισαγγελέα έδρας, ότι δεν τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία και τους φυλακίζουν, ενώ είπε ότι θέλει να μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος αρνούνταν να βγει από την αίθουσα, τελικά τον έβγαλαν τραβώντας τον αστυνομικοί και στον διάδρομο έπεσε κάτω, όπου του πέρασαν χειροπέδες.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο δράστες διέρρηξαν τους Ιερούς Ναούς Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Αγ. Βασιλείου, Παναγίας Τρύπας, Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Κυριακής, Αγ. Ειρήνης Αλυκών και Παναγίας στη Χρυσή Ακτή Παναγίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο από εκκλησία του Βόλου, άρπαξαν τάματα αξίας περίπου 100.000 €, ενώ και από τις άλλες εκκλησίες έκλεψαν κατά περίπτωση χρήματα, τάματα εικόνων και χρήματα από τα παγκάρια, εκτός από τις φθορές που προκάλεσαν για να μπουν στο εσωτερικό τους.

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν είχαν επίγνωση των πράξεών τους, ενώ αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν και στις 7 διαρρήξεις με κλοπές που έχουν καταγραφεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις