Μία εύπορη και μοναχική γυναίκα χάνεται μυστηριωδώς στο Βόλο. Οι αποκαλύψεις αρχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη και ρίχνουν φως στα σκοτεινά μονοπάτια της υπόθεσης...
Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της εύπορης ηλικιωμένης από την Αμαλιάπολη Μαριάννας-Ενριέττας Κοντούλη και μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί ούτε ο γρίφος για το τι πραγματικά συνέβη στην 70χρονη μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου, ούτε και τι απέγινε η μεγάλη ακίνητη περιουσία της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.
Η οικογένεια της εύπορης ηλικιωμένης, της Μαριάννας Κουντούλη (τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ανεξήγητα, ενώ είχε απομονωθεί από τους συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού στο εξοχικό της), και συγκεκριμένα η ετεροθαλής αδερφή της, η Ελένη Βέρου, συνεχίζει να «πιέζει».
Θέλει και δικαιούται να λάβει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται. Πόσο όμως μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο αγώνας; Στις αγωνιώδεις προσπάθειές της φαίνεται ότι δίνονται ολοένα και καινούργιες αναβολές, με τελευταία αυτή της περασμένης Παρασκευής. Δικηγόρος επικαλούμενος κώλυμα ζήτησε και πήρε δικαιωματικά άλλη μία παράταση για την εκδίκαση της υπόθεσης, αυτή τη φορά μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του 2018. Επρόκειτο για την έκτη αναβολή της δίκης!
Από το 2010 «τρέχει» η υπόθεση
Η υπόθεση με τις μεταβιβάσεις ακινήτων είχε εισαχθεί στην κύρια ανάκριση τον Φεβρουάριο του 2010 μετά από μία ακόμη αναφορά που είχε καταθέσει η ετεροθαλής αδερφή αλλά και τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που είχε φέρει στην επιφάνεια η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».
Σήμερα, κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι συνολικά έξι άτομα, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας, μία μεσίτρια και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, τη υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης είχαν διενεργηθεί τουλάχιστον δύο εισαγγελικές έρευνες. Η πρώτη είχε τεθεί στο αρχείο το 2009 διότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Στην πορεία η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Νέα στοιχεία είχαν έρθει στο φως.
Η εξαφάνιση και οι μεταβιβάσεις
Τα ίχνη της 70χρονης, χάθηκαν το 2002. Δύο άτομα που ερωτούνταν από τους συγγενείς για το πού βρίσκεται, έδιναν τηλέφωνα σε Αγγλία και αλλού. Κανένα, όμως, δεν ανήκε στην 70χρονη.
Άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν εντοπιστεί από την εκπομπή «Τούνελ» και ισχυρίζονταν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μέχρι το τέλος του 2007. Μέχρι τότε οι ίδιοι είχαν επαφή μαζί της, αλλά μετά τα ίχνη της χάθηκαν και για αυτούς.
Δύο χρόνια πάντως μετά το 2002 άρχισαν «περίεργες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων, ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης. Αρχισαν να γίνονται με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη. Τέσσερα χρόνια μετά ως πληρεξούσιός της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα.
Ποια ήταν η Μαριάννα Κοντούλη
Η Μαριάννα Κοντούλη ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.
Σύμφωνα με την εκπομπή «Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Την εμφάνιζαν τρελή και ανάπηρη και ξεπουλούσαν την περιουσία της.
Δυσφορία από την οικογένεια
Μετά τη νέα -έκτη κατά σειρά- αναβολή της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», η ετεροθαλής αδερφή της Μαριάννας Κοντούλη, Ελένη δεν άντεξε και ξέσπασε. «Έχουμε κουραστεί τόσα χρόνια. Οι κατηγορούμενοι σκαρφίζονται προσχηματικά εμπόδια για να πετυχαίνουν συνεχείς αναβολές. Πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους η δίκη και να μάθουμε τι απέγινε ο άνθρωπός μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Πόσο μπορεί ακόμη αυτή η υπόθεση να τρέχει στη Δικαιοσύνη;
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr