Τρίτη, 1 Οκτ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Τεράστιες ζημιές στο φλεγόμενο εργοστάσιο – Καίγονται λάδια, άχυρα και βιοντίζελ

Βόλος: Τεράστιες ζημιές στο φλεγόμενο εργοστάσιο – Καίγονται λάδια, άχυρα και βιοντίζελ

Τεράστιες ζημιές έχουν προκληθεί από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις ελαιουργικής επιχείρησης στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) στον Βόλο.

Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (30/09/2024), έχει καταστρέψει τέσσερις από τις πέντε αποθήκες της εταιρείας στο Βόλο, οι οποίες είχαν νοικιαστεί σε άλλη εταιρεία για την αποθήκευση λαδιών, βιοντίζελ και άχυρων.

Η φωτιά σύμφωνα με το thenewspaper παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς οι αποθηκευμένες ύλες, ιδιαίτερα τα λάδια και το βιοντίζελ, τροφοδοτούν τις φλόγες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, που συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, εκτιμά ότι η φωτιά θα συνεχίσει να καίει για αρκετές ημέρες, δεδομένου του υλικού που βρίσκεται στις κατεστραμμένες αποθήκες.

Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβεστικά οχήματα με 35 πυροσβέστες, οι οποίοι μαζί με υδροφόρες και μηχανήματα έργου από τον τοπικό ΟΤΑ δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Παρά την καταστροφή, μια από τις αποθήκες παραμένει άθικτη. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη μεταφορά υλικών από αυτήν σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αλμυρό, με στόχο να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν.

Το σύνολο της έκτασης της ελαιουργίας καλύπτει περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα, και οι φλόγες έχουν ήδη καταλάβει το μισό από αυτό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα υπολείμματα εξακολουθούν να καίνε.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ δεν υπήρξε απειλή για ανθρώπινες ζωές. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν προς την κατεύθυνση της ακούσιας ανάφλεξης, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις