Site icon NewsIT

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κόλπο

27.08.2024 | 08:16
Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κόλπο

Το πρωτοφανές περιστατικό με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που έχουν εμφανιστεί στον Παγασητικό κόλπο τέθηκε σε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση η οποία ανατέθηκε στο Λιμεναρχείο Βόλου.

Η έρευνα υπό την επίβλεψη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, θα γίνει σε διαπιστευμένα εργαστήρια και θα ληφθούν δείγματα τόσο από τα νεκρά ψάρια, όσο και στις εκβολές της Λίμνης Κάρλας στο Βόλο για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, ακόμα και η πιθανότητα να έχει εισχωρήσει κάποια ουσία στον οργανισμό των ψαριών.

Επιπλέον θα ελεγχθεί και η ποιότητα του νερού. Η έρευνα θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του Παγασητικού που εντοπίζονται τα νεκρά ψάρια, δηλαδή σε λιμάνι Βόλου, Άναυρο, Αλυκές και Ν. Αγχίαλο.

Την εξέταση θα απασχολήσουν οι ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τη διαχείριση του θυροφράγματος της Κάρλας, καθώς σε αυτοψία προέκυψε ότι τα νεκρά ψάρια υπάρχουν και εντός του θυροφράγματος και σε όλο το μήκος της σήραγγας.

Το φαινόμενο έχει απασχολήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Προστευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία από άλλες περιπτώσεις έχει καταλήξει ότι πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού, που διοχετεύονται στον Παγασητικό από τη σήραγγα της Κάρλας.

«Είναι ψάρια του γλυκού νερού. Απ’ ότι φαίνεται μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαμε πλημμύρισαν οι παρακάρλιες περιοχές, είχαμε μία εκτεταμένη πλημμύρα. Εκεί κατέληξε αριθμός ψαριών από τα παρακείμενα κανάλια και τώρα αυτά τα ψάρια, καθώς αδειάζουν τα ύδατα από το φράγμα της Κάρλας, ένα μέρος αυτών καταλήγει στον Παγασητικό», είχε πει στο Mega ο Δημήτρης Κλαουδάτος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version