Site icon NewsIT

Βόλος: Στη φυλακή 55χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη μετά από καταδίωξη

23.08.2024 | 10:45
Βόλος: Στη φυλακή 55χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη μετά από καταδίωξη

Ο Βόλος στο επίκεντρο για την καταδίκη 55χρονου άντρα, που συνελήφθη μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς. Η συγγνώμη που είπε δεν στάθηκε αρκετή για να αποφύγει τη φυλακή.

Μετά από καταδίωξη ο 55χρονος συνελήφθη και βρέθηκε ενώπιον των δικαστών. Ο Βόλος συζητάει τα όσα έγιναν, με τον κατηγορούμενο να ζητάει συγγνώμη και να υπόσχεται ότι δεν θα απασχολήσει ξανά. Διαπιστώθηκε όμως, πως αυτή, ήταν η 9η φορά που έλεγε τα ίδια. Τις προηγούμενες 8 που είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών είχε αποφύγει τη φυλακή. Αυτή τη φορά δεν του έγινε το χατίρι. Μετά την απολογία του, άκουσε την καταδικαστική απόφαση και πήρε το δρόμο για σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Ο 55χρονος παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη από την έδρα, κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, της επικίνδυνης οδήγησης, της απείθειας και της κατοχής ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση, ενώ η συνολική έκτιση της ποινής ανέρχεται σε 30 μέρες, με το υπόλοιπο να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Mε τρεμάμενη φωνή ενώπιον της έδρας, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη και επεσήμανε ότι δεν κάνει κατάχρηση. «Αυτή είναι η ζωή μου. Όλη μου τη ζωή αυτό έκανα. Φοβήθηκα ότι θα μου πάρουν το επαγγελματικό δίπλωμα» υποστήριξε, λέγοντας ότι παρά την αρχική του πρόθεση να ακολουθήσει κατόπιν υποδείξεως τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα, όταν διαπίστωσε ότι μπορεί να του πάρουν το δίπλωμα ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να χαθεί στα στενά του Βόλου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο κατηγορούμενος στην απολογία ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε καταναλώσει μισό κιλό κρασί, αλλά δεν ένιωθε μεθυσμένος. «Δεν είχα φάει. Σταμάτησα στον δρόμο να πάρω ένα σουβλάκι και λίγο μετά με σταμάτησαν» είπε.

Ο 55χρονος ρωτήθηκε από τον Εισαγγελέα για το πόσες φορές έχει καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα, με τον ίδιο να απαντάει πως δεν θυμάται, ενώ είπε ότι πίνει και κάνει χρήση ναρκωτικών από την ηλικία των 15 χρονών, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 55χρονος είχε καταδικαστεί ακόμη οχτώ φορές από το 2007 έως και σήμερα για επικίνδυνη οδήγηση υπό μέθη και ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε δύο από αυτές είχε προκαλέσει, μάλιστα και ατύχημα.

«Το ποτό είναι η ανάγκη του, η απελευθέρωσή του» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης επισημαίνοντας ότι ο οργανισμός του έχει συνηθίσει το αλκοόλ και ζήτησε να απαλλαχθεί η κατηγορία της απείθειας, την οποία δεν παραδέχθηκε ο 55χρονος. Τελικά δεν κατάφερε να πείσει την έδρα και κρίθηκε ένοχος παίρνοντας τον δρόμο της φυλακής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version