Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Βόρεια Ελλάδα: Αγρότες έτοιμοι για όλα – ”Ζεσταίνουν” τα τρακτέρ και απειλούν να κλείσουν δρόμους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με ορισμένους από τους αγρότες να πραγματοποιούν σήμερα συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τα μελλοντικά τους “βήματα”…

Κοινό αίτημα αποτελεί μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Στη Θεσσαλία, το μπλόκο της Νίκαιας αποφασίστηκε πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών για το προσεχές Σάββατο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες της Ημαθίας, με τους αγρότες από Νάουσα και Αλεξάνδρεια να κατευθύνονται ήδη στον κόμβο της Κουλούρας. “Η ουρά έχει φθάσει ήδη τα 10 χλμ” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας). Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο “από σήμερα κιόλας να κλείσουμε συμβολικά την Εγνατία Οδό”.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την Παρασκευή το απόγευμα πρόκειται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ προς το παρόν “ζεσταίνουν” τις μηχανές των τρακτέρ τους που βρίσκονται ήδη στις πλατείες των χωριών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννη Τουρτούτα, ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται και από σήμερα μπαίνουν στον “χορό” των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Μαυροθάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε “όχι” στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και- μεταξύ άλλων – ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί.ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επιπλέον ζητούν να μπει “φρένο” στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Πάτρα: 226 χρόνια φυλακή στους γονείς που έκαναν όργια με τα παιδιά τους – ”Ήθελα να κάνω τον γιο μου άντρα”!

Λάρισα: Ανείπωτη τραγωδία με αβάπτιστο κοριτσάκι – Πέθανε μπροστά στη μητέρα του!

Γρεβενά: Γνωρίστε τον δημόσιο υπάλληλο που θέλει να δουλέψει και δεν τον αφήνουν – Διαβάστε την επιστολή του!

Ημαθία: Η περιπέτεια του ζευγαριού ξεκίνησε όταν κέρδισε 171.000€ από δίκη – Συνελήφθη ο δικηγόρος τους!

Τρίκαλα: ”Χτύπημα” σε υποψήφιο δήμαρχο με ανώνυμη επιστολή στη γυναίκα του!

Ηράκλειο: Ο… γαμήλιος χορός της Όλγας Κεφαλογιάννη – Όταν η υπουργός έκλεψε την παράσταση (Βίντεο)!

Ρόδος: Δεν φώναζε κοντά του τα σκυλιά για να τα ταϊσει – Οργή από την καταγγελία φιλοζωϊκού σωματείου!


Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε