Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Βόρεια Ελλάδα: Ανάβουν ψησταριές και «καπνίζουν» μελίσσια προκαλώντας πυρκαγιές – Συλλήψεις και πρόστιμα

Βόρεια Ελλάδα: Ανάβουν ψησταριές και «καπνίζουν» μελίσσια προκαλώντας πυρκαγιές – Συλλήψεις και πρόστιμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους φαίνεται πως εξακολουθούν να γράφουν κάποιοι από τη Βόρεια Ελλάδα, τις προειδοποιήσεις των αρχών για προσοχή, ειδικά αυτές τις ημέρες που οι συνθήκες ευνοούν πυρκαγιές.

Όχι ένας, αλλά τέσσερις άνθρωποι απασχόλησαν την αστυνομία σε διαφορετικές περιπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, για την πρόκληση πυρκαγιάς επειδή έψηναν σε ψησταριά και έκαναν γεωργικές εργασίες στη φύση, ανενόχλητοι και παρά τις άπειρες προειδοποιήσεις από όλα τα ΜΜΕ.

-Ένας άνδρας συνελήφθη νωρίτερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Ποντοηράκλεια Κιλκίς, κατά την διάρκεια γεωργικών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Στη σύλληψη για την πυρκαγιά στο Κιλκίς προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

-Επίσης διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.881 ευρώ επιβλήθηκε σε άνδρα, για πυρκαγιά που προκλήθηκε από την χρήση καπνιστηρίου μελισσιών σε δασική έκταση στον δήμο Νέας Ζίχνης Σερρών.

-Διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ακόμη, για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε οικόπεδο στο Λιποχώρι Πέλλας και για πυρκαγιά από ψησταριά σε υπαίθριο χώρο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις