Τοπικά Νέα

Βρώμισε η λίμνη της Καστοριάς

Έντονη δυσοσμία καλύπτει την περιοχή...


Η δυσοσμία βγαίνει τις τελευταίες μέρες από την επιφάνεια της λίμνης. Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς σύμφωνα με τον νομάρχη, Κώστα Λιάντση, το φαινόμενο οφείλεται σε συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν και εμφανίζεται κάθε χρόνο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Πρόκειται για εποχιακό φαινόμενο το οποίο εκτονώνεται μετά από λίγο καιρό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο νομάρχης και τόνισε ότι έχουν σταλεί δείγματα νερού για αναλύσεις από το ΙΓΜΕ. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η μελέτη που έχει ανατεθεί από τη νομαρχία στο ΙΓΜΕ για την παρακολούθηση των υδάτων της λίμνης και τον ποιοτικό έλεγχο του νερού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα