Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Welcome to Rodos! Σπάει όλα τα ρεκόρ η τουριστική κίνηση

Welcome to Rodos! Σπάει όλα τα ρεκόρ η τουριστική κίνηση

Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι η καλύτερη στην ιστορία του νησιού.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το αεροδρόμιο «Διαγόρας», τον περασμένο μήνα έφθασαν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ 348.840 άτομα, έναντι 321.795 που έφθασαν τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή αύξηση 8,4%.

Σε επίπεδο χωρών, πρώτοι ήρθαν οι Ρώσοι τουρίστες (58.259 άτομα) και ακολουθούν οι Άγγλοι και μετά οι Γερμανοί, οι οποίοι κατέγραψαν αύξηση 28,8%. Αμέσως μετά κατατάσσονται οι Σουηδοί, οι οποίοι ανέκαμψαν, όπως επίσης και το μεγαλύτερο μέρος της σκανδιναβικής αγοράς.

Πρωταθλητές οι… Ρώσοι, ακολουθούν Άγγλοι και Γερμανοί

Εξίσου καλές ήταν οι επιδόσεις από τις αγορές των πρώην ανατολικών χωρών με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Πολωνίας. Η Ουκρανία κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 40%.

Πάντως, παρά την αυξημένη κίνηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, δεν υπάρχει αντιστοιχία με την κίνηση στην αγορά, όπου επιχειρήσεις εστίασης και εμπορικά καταστήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χανιά: Το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη γίνεται… κέντρο πολιτισμού

Μύκονος: Η απρόβλεπτη αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη χώρα του νησιού – Δεν πίστευαν στα μάτια τους φωτογράφοι και θαυμαστές του (Βίντεο)!

Κοζάνη: Τον σκότωσε και τον έθαψε με φίλο του σε χωράφι – Φρίκη από τη στυγερή δολοφονία στη Σιάτιστα!

Εύβοια: Σπαραγμός για τον θάνατο του άτυχου Γιάννη – Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του (Φωτό)!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε