Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Χαλκίδα: Η κίνηση των μηχανοδηγών που έσωσε ζωές στη σύγκρουση του τρένου με το φορτηγό

Χαλκίδα: Η κίνηση των μηχανοδηγών που έσωσε ζωές στη σύγκρουση του τρένου με το φορτηγό
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μία κίνηση που έκαναν οι μηχανοδηγοί του τρένου, που το μεσημέρι της Τρίτης (30/7/24) συγκρούστηκε με το φορτηγό στη Χαλκίδα, φαίνεται πως έσωσε τη δική της αλλά και άλλες ζωές…

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, οι δύο μηχανοδηγοί του τρένου χειρίστηκαν με επαγγελματισμό το απρόσμενο συμβάν, όταν δηλαδή είδαν το φορτηγό να βρίσκεται στις γραμμές, έξω από τη Χαλκίδα.

Όπως περιέγραψε ο κύριος Τερεζάκης, το ατύχημα έγινε σε καμπύλο τμήμα της γραμμής (στροφή) «και ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το εμπόδιο σε μικρή απόσταση. Έκαναν χρήση της ακαριαίας πέδης.Υπολόγισαν ότι θα σταματούσαν στη νταλίκα, όμως πίσω από τη νταλίκα κρυβόταν το κοντέινερ που έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά.

Το ευτύχημα είναι ότι χτύπησε την καμπίνα των μηχανοδηγών στο δεξί μέρος και εκείνοι, έξυπνα ενεργώντας, πήγαν στο αριστερό μέρος και σώθηκαν».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, έχει ειδοποιηθεί ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, στον οποίον -όπως και στη ΡΑΣ- θα παραδοθούν τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του τρένου, δηλαδή ο ταχογράφος, ώστε να δουν την ταχύτητα την απόσταση πέδησης.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί το πόρισμα. Ο κύριος Τερεζάκης τόνισε πάντως, ότι και οι δυο οδηγοί είναι σοκαρισμένοι αλλά καλά στην υγεία τους.

Το ατύχημα έγινε το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι: Ένας ενήλικας και δύο ανήλικα αγόρια 12 και 16 ετών.

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

Τόσο ο οδηγός του φορτηγού, όσο και του τρένου δεν βγήκαν θετικοί στο αλκοτεστ που τους έγινε στη Χαλκίδα. Ωστόσο ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη κατηγορούμενος για επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες, βάσει του υπ. αρθμ. 291 άρθρου του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας του φορτηγού, ανέφερε πως έσκασε το λάστιχο του φορτηγού και ο οδηγός σταμάτησε κοντά στις γραμμές του τρένου. Μετά από 4 λεπτά πέρασε το τρένο και «βρήκε» πάνω στην γωνία του κοντέινερ που μετέφερε, με αποτέλεσμα να «διπλώσει» η νταλίκα.

Πάντως και τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι σε καλή κατάσταση και η υγεία τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις