Τοπικά Νέα

Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη, κατέθεσε η αδερφή της

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου πνίγηκε στην πισίνα το 8χρονο κορίτσι, μετά από απόφαση της αρμόδια περιφέρειας.

Η κατασκήνωση στη Χαλκιδική λειτουργούσε κανονικά μέχρι και σήμερα παρά το γεγονός πως την Τρίτη 13 Αυγούστου είχε χάσει τη ζωή του στην πισίνα ένα 8χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το thesstoday η ανάκληση της άδειας αφορά για την τρέχουσα σεζόν. Ουσιαστικά όπως η Περιφέρεια έδωσε την άδεια λειτουργίας στις αρχές Ιουνίου -μετά από αυτοψία κατά την οποία δεν υπήρχε θέμα ακαταλληλότητας-, έτσι τώρα την ανακαλεί και δίνει περιθώριο δύο 24ωρων έως ότου οι υπεύθυνοι την κλείσουν.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατάθεση έχει δώσει και η αδερφή του άτυχου κοριτσιού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης φέρεται να έψαχναν για 3 ώρες την 8χρονη που βρισκόταν στον πάτο της πισίνας.

Επίσης 19χρονη ομαδάρχισσα στην κατάθεση που έδωσε, παραδέχτηκε πως δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα και κατάλαβε πως η 8χρονη  λείπει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος.

Τότε, σύμφωνα με όσα είπε, άρχισε να την αναζητά μόνη της, χωρίς όμως να ενημερώσει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης, κάτι που έγινε αρκετή ώρα αργότερα.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν και οι μαρτυρίες των παιδιών που βρίσκονταν κοντά στη μικρή, τα οποία θα δώσουν κατάθεση στην αστυνομία παρουσία των γονιών τους και παιδοψυχολόγου.

Σοβαρές παρατυπίες στις πισίνες της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star υπάρχουν πολλές παρατυπίες και κενά στον τρόπο που λειτουργούσαν οι δυο πισίνες. Αρχικά στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας, υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί το 2024.

Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό, δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.

Στην δεύτερη πισίνα, δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι, ενώ δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της.

Με προδιαγραφές ενηλίκων η μοιραία πισίνα

Το Star αποκαλύπτει και ένα ακόμη στοιχείο πως η πισίνα πνίγηκε το κοριτσάκι είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα.

Είχε κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Μία πισίνα, δηλαδή, για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού καθώς για αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να είναι με βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

 

Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα