Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Διαμαρτυρία για την πιο επικίνδυνη γέφυρα της χώρας – «Θα χαθούν πολύ σύντομα ζωές»

04.03.2022 | 10:37
Χαλκιδική: Διαμαρτυρία για την πιο επικίνδυνη γέφυρα της χώρας – «Θα χαθούν πολύ σύντομα ζωές»

Η γέφυρα στη Χαλκιδική βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από λίγες μέρες, όταν ένας οδηγός λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του…

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς στη Χαλκιδική, με αφορμή την κατεστραμμένη γέφυρα της περιοχής, η οποία πρόσφατα παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε έναν πατέρα που «βούλιαξε» τρία μέτρα κάτω από τη γη. Μαθητές και κάτοικοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εδώ τόσους μήνες το ζήτημα έχει αφεθεί και έχει μπει στο συρτάρι του δήμου Σιθωνίας, ενώ εκφράζουν φόβους και για νέα ατυχήματα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την καθίζηση του εδάφους.

Ο Γιώργος Χατζηεμμανουήλ, κάτοικος της περιοχής εξηγεί την επικινδυνότητα της κατάστασης και το πώς διαβρώθηκε η γέφυρα, ενώ προαναγγέλλει και νέες, μεγαλύτερες κινητοποιήσεις. «Έγινε καθίζηση από κακή -μάλλον- κακοτεχνία του εργολάβου, μαζί με ολιγωρία του δημάρχου και έχει μείνει έτσι το θέμα. Πριν λίγο καιρό είχαν σπάσει τη γέφυρα γιατί ήθελαν να ανοίξουν το ποτάμι, με συνέπεια να διαλυθούν τα τσιμέντα που ήταν τα θεμέλια της γέφυρας. Ακολούθως μετά για να μην καθίσει η γέφυρα, την έκλεισαν από κοντά και έφτιαξαν ένα παράδρομο για να την αποφύγουν οι οδηγοί», αναφέρει αρχικά ο κος Χατζηεμμανουήλ.

Ο ίδιος συνεχίζοντας αναφέρει ότι «ο εργολάβος έχει αποχωρήσει από το έργο», ενώ κατηγορεί για αποχή από τη σημερινή διαμαρτυρία τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τους αρμόδιους του δήμου Σιθωνίας. «Την Τετάρτη θα προχωρήσουμε σε νέα και πιο δυνατή κινητοποίηση», σημείωσε ο κος Χατζηεμμανουήλ. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr

ThessToday.gr - Διαμαρτυρία Χαλκιδική για γέφυρα

Θυμηθείτε στο επόμενο βίντεο τι είχε συμβεί πριν από λίγες μέρες στην επίμαχη γέφυρα στη Χαλκιδική…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version