Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Χαλκιδική: Εικόνες από παραλίες που «βουλιάζουν» από κόσμο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Χαλκιδική: Εικόνες από παραλίες που «βουλιάζουν» από κόσμο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η Χαλκιδική γεμίζει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στις περισσότερες παραλίες δεν πέφτει καρφίτσα. Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και ξενοδοχείων από την κίνηση.

Όπου φύγει – φύγει οι Θεσσαλονικείς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τις παραλίες στην Χαλκιδική να έχουν την τιμητική τους ακόμα και για αυθημερόν απόδραση. Συνολικά πάντως, η κινητικότητα σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένη κατά 15% όπως δείχνουν τα στοιχεία τουριστικών πρακτόρων. Στη Χαλκιδική πάντως, οι αφίξεις Ελλήνων αλλά και τουριστών, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ικανοποιημένοι είναι οι επαγγελματίες καθώς οι πληρότητες σε ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης και οργανωμένα beach bar είναι υψηλές στη Χαλκιδική.

Τα μηνύματα για τη συνέχεια, όπως λένε οι επιχειρηματίες είναι αισιόδοξα καθώς τη Χαλκιδική επιλέγουν εκτός από Έλληνες, Βαλκάνιοι αλλά και τουρίστες από κεντρική Ευρώπη και Αμερική.

Από το πρωί η κίνηση στους δρόμους που οδηγούσαν στην Χαλκιδική ήταν αυξημένη. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στα εξοχικά τους ή σε σπίτια φίλων και συγγενών για να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας FedHatta, Λύσανδρος Τσιλίδης, πτώση καταγράφεται στην εγχώρια κινητικότητα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποδίδει σε οικονομικούς λόγους.

Αυτή την περίοδο την τιμητική τους έχουν οι αποδράσεις σε νησιωτικούς προορισμούς αλλά και αυτοί που έχουν εγγύτητα με τα αστικά κέντρα και φυσικά διαθέτουν παραλίες. Σε κάθε περίπτωση, Μύκονος και Σαντορίνη έχει μειωμένη κινητικότητα και για το ελληνικό κοινό, ενώ ανοδικά κινήθηκε η Πάρος και η Νάξος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο μεταξύ και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κινούνται καλά αυτή την περίοδο, ενώ πολύ καλή κινητικότητα έχει και η Κρήτη, με τα Χανιά και το Ρέθυμνο να προσελκύουν σημαντικά μερίδια Ελλήνων, όπως σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις