Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Ελεύθερος και ο αρχηγός της κατασκήνωσης που συνελήφθη για τον θάνατο της 8χρονης

14.08.2024 | 11:55
Χαλκιδική: Ελεύθερος και ο αρχηγός της κατασκήνωσης που συνελήφθη για τον θάνατο της 8χρονης

Blue yellow inflatable ball in the swimming pool

Ελεύθερος αφέθηκε και ο 34χρονος υπεύθυνος της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική, που είχε συλληφθεί τα ξημερώματα για τον θάνατο της 8χρονης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τόσο ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης της Χαλκιδικής, όσο και η 19χρονη ομαδάρχισσα αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας. 

Σημειώνεται πως οι Αρχές αναμένεται να ανακρίνουν και τον ναυαγοσώστη της κατασκήνωσης, ενώ σύμφωνα με το thesstoday.gr αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του αυτοφώρου προσπαθούν να εντοπίσουν και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Την ίδια ώρα η οικογένεια ετοιμάζεται να κηδέψει το αγγελούδι της… Απαρηγόρητος ο πατέρας μίλησε στο newsit.gr: «Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα για το πώς έγινε, δεν έχω μυαλό, εγώ σε λίγες ώρες κηδεύω το παιδί μου. Έχουμε μια υποψία μήπως δεν το πήραν καθόλου το παιδί από την πισίνα, να μην το είδαν αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version