Κυριακή, 18 Αυγ.
29oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλοι τρεις που είχαν συλληφθεί μετά την συμπλοκή

Χαλκιδική: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλοι τρεις που είχαν συλληφθεί μετά την συμπλοκή

Συνεχίζεται η έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή σε beach bar στην Χαλκιδική, με τους Έλληνες αστυνομικούς, να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και συνεργασία με συναδέλφους τους από την Βουλγαρία.

Οι πυροβολισμοί, οι σκηνές βίας και ο πανικός θαμώνων του beach bar στη Χαλκιδική, καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, με τις εικόνες να προβάλλονται για ακόμα μία μέρα από ΜΜΕ της Βουλγαρίας, που αναλύουν τα όσα έγιναν. «Βλέπουν» πόλεμο νονών της νύχτας, που αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στην Ελλάδα, το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου του 2024. Η παρουσία των 7 Βούλγαρων πελατών, που ξεκίνησαν τον καβγά, επειδή καθυστέρησε η παραγγελία τους, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκδική και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι. Κρατούνται άλλοι τέσσερις, οι οποίοι παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ένας θέλει να απολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι το γκλοπ και το σπρέι πιπεριού δεν ξέρει πως βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, το οποίο ανήκει σε εταιρία που εργάζεται. Ο δεύτερος που κατηγορείται περί όπλων θα ζητήσει προθεσμία και θα υποστηρίξει ότι είχε στις αποσκευές το γκλοπ αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Και οι δύο που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θα ζητήσουν προθεσμία και θα υποστηρίξουν ότι χτύπησαν ενώ βρίσκονταν σε άμυνα.

Η εν λόγω συμπλοκή χαρακτηρίζεται ως μία πολύ σοβαρή υπόθεση και γι αυτό άλλωστε τις έρευνες έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Σε στενή συνεργασία βρίσκονται οι ελληνικές αρχές με τις αρχές της Βουλγαρίας. Η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε για τα ονόματα των συλληφθέντων και των ατόμων που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή, ζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Μάλιστα έχουν επιστρατευτεί και αστυνομικοί σύνδεσμοι στη Σόφια στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο αρχηγός της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στην Σόφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός νονού της νύχτας στην Βουλγαρία με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται, μέχρι τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκομένων. Την ίδια ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί 4 κάλυκες των 0,25 και 0,32 χιλιοστών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις