Κυριακή, 24 Νοε.
10oC Αθήνα

Χαλκιδική: Πήρε το πτυχίο της και έκανε στροφή – Πλέον έχει κάθε λόγο να χαμογελά [pics]

Χαλκιδική: Πήρε το πτυχίο της και έκανε στροφή – Πλέον έχει κάθε λόγο να χαμογελά [pics]

Άφησε πίσω τις τους υπολογιστές και τα πληκτρολόγια, και άρχισε νέα καριέρα παράγοντας αγουρέλαιο, με το 70% της παραγωγής 70-80% της παραγωγής να κατευθύνεται στο εξωτερικό

H Ελένη Ζώτου, πτυχιούχος πληροφορικής του ΑΠΘ, τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει στην άκρη τα πληκτρολόγια και τους υπολογιστές και μέσω βιολογικής και οργανικής καλλιέργειας παράγει αγουρέλαιο Χαλκιδικής και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε έκταση 120 στρεμμάτων στις Καλύβες Χαλκιδικής.

Η… αλλαγή πλεύσης για την Ελένη Ζώτου ξεκίνησε το 2012, όταν εργαζόταν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, σε θέση σχετική με τις σπουδές της. Τότε αποφάσισε να αγοράσει μία έκταση στις Καλύβες Χαλκιδικής για να χτίσει ένα εξοχικό. Όπως λέει η ίδια, «όταν ήρθα σε επαφή με τη φύση ξαναβίωσα τα παιδικά μου χρόνια και ξύπνησαν αναμνήσεις από τους παππούδες μου στην Ήπειρο, που ήταν κτηνοτρόφοι, και τους επισκεπτόμουν τα καλοκαίρια».

Σε γειτονικές εκτάσεις από αυτή που αγόρασε υπήρχαν ελαιόδεντρα, τα οποία νοίκιασε, αρχικά μία έκταση 50 στρεμμάτων. Όπως λέει η ίδια στο voria.gr, η διεθνής ζήτηση για το αγουρέλαιο Χαλκιδικής της Golden Tree αυξάνεται κάθε χρονιά με ρυθμούς της τάξης του 10-20%, ενώ γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα τα χαρακτηριστικά του ως προϊόν υγείας. Αυτή η αύξηση της ζήτησης μόνο τυχαία δεν είναι, βέβαια, καθώς η εταιρεία της κ. Ζώτου έχει αποσπάσει δεκάδες ελληνικά και διεθνή βραβεία και είναι ένα από τα δύο ελληνικά brands αγουρέλαιου (μαζί με τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Λακωνία), που τα προϊόντα τους λαμβάνουν συνεχώς διακρίσεις.

Η δυναμική παρουσία της εταιρείας ξεκίνησε από το 2014, όταν  κατατέθηκε στις Βρυξέλλες ο φάκελος που αφορούσε την κατοχύρωση του αγουρέλαιου Χαλκιδικής ως ΠΟΠ. Τότε, η Golden Tree ήταν μία από τις δύο εταιρείες που μπήκαν πρώτες σε αυτή τη διαδικασία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις