Site icon NewsIT

Χαλκιδική: «Σε λίγες ώρες κηδεύω το παιδί μου» λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης

14.08.2024 | 10:05
Χαλκιδική: «Σε λίγες ώρες κηδεύω το παιδί μου» λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης

pool ladder background, front view

Συντετριμμένος ο πατέρας της 8χρονης που ανασύρθηκε νεκρή από την πισίνα που υπήρχε μέσα σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Περιμένει τις επίσημες απαντήσεις για τον θάνατο της κόρης του.

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Τα λόγια του πατέρα της, στο newsit.gr, αποτυπώνουν την ανείπωτη θλίψη του για τη συμφορά που πλέον καλείται να διαχειριστεί. Η ανήλικη κόρη του εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου του 2024, στον πάτο της πισίνας. Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν στον κοιτώνα τους για τη μεσημεριανή ξεκούραση. Όταν η ομαδάρχισσα αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, άρχισε να την ψάχνει. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα για το πώς έγινε, δεν έχω μυαλό, εγώ σε λίγες ώρες κηδεύω το παιδί μου. Έχουμε μια υποψία μήπως δεν το πήραν καθόλου το παιδί από την πισίνα, να μην το είδαν αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά» λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική και συνεχίζει:

«Όλα είναι ανοιχτά για το τι έχει συμβεί, δεν μας είπαν τίποτα από την κατασκήνωση. Άλλος λέει ότι υπήρχε επίβλεψη και άλλος λέει ότι δεν υπήρχε. Αναρωτιόμαστε όλοι πώς είναι δυνατόν, να μην είδε κανείς ότι ένα οκτάχρονο κορίτσι έφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε το πρωί «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Τα ξημερώματα οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 34χρονου αρχηγού της κατασκήνωσης. Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ (13-08-2024) συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού. Η 19χρονη συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Τι υποστηρίζει η κατασκήνωση για την τραγωδία

Η κατασκήνωση, μια από τις γνωστές στη Βόρεια Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο της 8χρονης. «Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

«Το παιδί ήταν πνιγμένο στο βυθό και γι’αυτό δεν το είδαν»

Ο παππούς του άτυχου κοριτσιού μίλησε στο newsit.gr για το τραγικό περιστατικό: «Ακόμα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση από την κατασκήνωση για το τι συνέβη με το παιδί στην πισίνα. Το παιδί ήξερε μπάνιο όσο μπορεί να ξέρει ένα οχτάχρονο, ίσα ίσα να επιπλέει.

Είναι αδιάφοροι και ανεύθυνοι οι άνθρωποι εκεί. Δεν απαντάνε, δεν λένε τίποτα φοβούνται την ευθύνη. Το περασμένο Σάββατο (10/08/2024) είχε φύγει το παιδί για την κατασκήνωση και θα ερχόταν αυτό το Σάββατο πίσω στο σπίτι. Είχε ξαναπάει και πέρσι η μικρή στην κατασκήνωση και πέρασε όμορφα, πέρασε καλά».

Όπως λέει ο παππούς του άτυχου κοριτσιού «υποθέτω με τη λογική δηλαδή, ότι το παιδί ήταν ήδη πνιγμένο και βρισκόταν στο βυθό της πισίνας γι’ αυτό και δεν το είδαν όταν έφυγαν από εκεί μαζί με τα υπόλοιπα. Όταν κατάλαβαν ότι απουσιάζει και το ψάξανε τότε το είδανε.

Εμείς το είχαμε πάρει και γιλέκο και μπρατσάκια αλλά αυτοί δεν τού τα φορούσαν του παιδιού. Έχω πόνο και οργή μέσα μου».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version