Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Σοβαρές παρατυπίες στις πισίνες της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη, «την έψαχνε για πολλή ώρα η αδερφή της»

15.08.2024 | 22:16
Χαλκιδική: Σοβαρές παρατυπίες στις πισίνες της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη, «την έψαχνε για πολλή ώρα η αδερφή της»

ÖÈÏÑÅÓ Å×ÅÉ ÕÐÏÓÔÅÉ ÔÏ ÊÏËÕÌÂÇÔÇÑÉÏ ÍÁÕÐËÉÏÕ ÌÅ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁ ÔÇÍ ÊÁÊÇ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÔÏÕ. ÌÅÔÁ ÁÐÏ ÊÁÔÁÃÃÅËÉÅÓ ÃÏÍÅÙÍ ÅÊËÅÉÓÅ Ç ÌÉÊÑÇ ÐÉÓÉÍÁ ÏÐÏÕ ÅÊÁÍÁÍ ÊÏËÕÌÂÇÓÇ ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÇËÉÊÉÁÓ 3 ÅÙÓ 6 ÅÔÙÍ ÁÖÏÕ ÕÐÇÑ×ÁÍ ÑÙÃÌÅÓ ÓÔÁ ÔÏÉ×ÙÌÁÔÁ ÔÇÓ ÐÉÓÉÍÁÓ.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το πως το 8χρονο κορίτσι βρέθηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική, υπάρχουν πολλές παρατυπίες και κενά στον τρόπο που λειτουργούσαν οι δυο πισίνες με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση λειτουργίας.

Οι δύο πισίνες της κατασκήνωσης έκλεισαν με απόφαση όχι των υπευθύνων αλλά μετά το έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Κασσάνδρας. Είχαν στα χέρια τους την αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα που έγινε με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το Star στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας, υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί  το 2024.

Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό, δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά. 

Στην δεύτερη πισίνα, δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι, ενώ  δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της.

Με προδιαγραφές ενηλίκων η μοιραία πισίνα

Το Star αποκαλύπτει και ένα ακόμη στοιχείο πως η πισίνα πνίγηκε το κοριτσάκι είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα.

Είχε κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Μία πισίνα, δηλαδή, για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού καθώς για αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να είναι με βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

Κολυμπούσε με άλλα παιδάκια

Σύμφωνα με τον ANT1, το κοριτσάκι φαίνεται πως έχασε τη ζωή του, την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο, υπήρχε ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισα. Η Αγγελική, είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα τα δύο κοριτσάκια, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η οκτάχρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό , αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει, αυτό το ενδεχόμενο, είναι πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

«Η αδερφή της την έψαχνε πολλή ώρα»

Ξεσπά ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού καθώς όπως υποστηρίζει το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα χωρίς να το δει κανείς, ενώ η αδερφή της την έψαχνε για αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους».

Η οικογένεια ζητά απαντήσεις για την τραγωδία ενώ ο παππούς του κοριτσιού χθες το πρωί (14/08/2024) πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας. Εκεί έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίζεται ότι το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν.

Ενώ η ναυογοσώστρια, όπως αποκάλυψε το Star, ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ήταν κανείς στην πισίνα. Λένε ψέμματα, ξεσπά ο παππούς του κοριτσιού.

«Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε “πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα”. Χάθηκε η Αγγελική.

Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα», ισχυρίζεται ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού. 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version