Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Χαλκιδική: «Το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς» λένε οι συγγενείς της 8χρονης που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της κατασκήνωσης

Χαλκιδική: «Το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς» λένε οι συγγενείς της 8χρονης που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της κατασκήνωσης

Απαντήσεις για το πώς βρέθηκε νεκρό το παιδί τους στην πισίνα της κατασκήνωσης όπου την είχαν στείλει για διακοπές στη Χαλκιδική, ζητούν οι συγγενείς του 8χρονου κοριτσιού.

Ωστόσο, όπως λένε, εκτός του ότι είναι βυθισμένοι στο πένθος, είναι βυθισμένοι και στο σκοτάδι για το τι πραγματικά οδήγησε στο τραγικό συμβάν στην πισίνα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε στο κενό. Μόνο από την Αστυνομία έχουμε μια ενημέρωση, τίποτε άλλο, που αυτοί κάνουν προανάκριση», λέει ο παππούς της 8χρονης.

«Από την κατασκήνωση ούτε καν μας μιλήσανε. Από εκείνη την ώρα που μας καλέσανε και μας είπανε ότι το παιδί ήπιε λίγο νερό και πάει στο νοσοκομείο, δεν έχουμε κάποια άλλη επαφή μαζί τους», λέει ο θείος της.

Αναζητούν απαντήσεις

Καταβεβλημένοι ψυχολογικά οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού παρακολουθούν τις καταθέσεις των εργαζομένων, οι οποίες όμως δεν τους καλύπτουν.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους ήταν παρόντες, αλλά δε νομίζω… πόσο παρών μπορεί να είναι; Εγώ πιστεύω ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς. Την ώρα του μπάνιου και κάποια στιγμή χάθηκε. Από βδομάδα κινούμαστε νομικά, θα ορίσουμε κάποιον», λέει ο παππούς της ανήλικης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στο στομάχι της 8χρονης βρέθηκαν λίγα υπολείμματα τροφής, που πιθανώς ήταν από το πρωινό της και κατά συνέπεια το μικρό κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία μαζί με τα άλλα παιδιά για να φάει το μεσημεριανό της.

Γεγονός, που σημαίνει ότι ο πνιγμός της συνέβη νωρίτερα από τι; 13.15 που ήταν η ώρα του γεύματος.

Την ίδια ώρα που η προανάκριση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, κλιμάκια της Περιφέρειας του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης κατασκήνωσης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις