Site icon NewsIT

Χαλκιδική: Το πόρισμα πραγματογνώμονα μετά τον θάνατο της 8χρονης Αγγελικής που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης

30.08.2024 | 10:02
Χαλκιδική: Το πόρισμα πραγματογνώμονα μετά τον θάνατο της 8χρονης Αγγελικής που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης

Συνεχίζεται η έρευνα για την τραγωδία στη Χαλκιδική, μέσα σε κατασκήνωση. Η 8χρονη Αγγελική πνίγηκε σε πισίνα, μόνη και αβοήθητη, όπως διαπιστώνεται.

Κόλαφος για τη λειτουργία της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, που έχασε τη ζωή της η 8χρονη Αγγελική, είναι το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα. Συγκεκριμένα στο πόρισμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star, αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη κατασκήνωση λίγα πράγματα λειτουργούσαν σωστά το φετινό καλοκαίρι.

Ο πραγματογνώμονας εστιάζει σε λάθη, αστοχίες και απροσεξίες, μέσα από την έρευνα που έκανε μετά την τραγωδία. Όλα αυτά την ώρα που ανήλικοι κατασκηνωτές, περιγράφουν μια σειρά από εικόνες, με τα δραματικά γεγονότα. Σε όλες τις περιγραφές φαίνεται πως η 8χρονη Αγγελική πνίγηκε στα θολά νερά της πισίνας και έμεινε στον πάτο της, με τα υπόλοιπα παιδιά να ξεκινούν για την τραπεζαρία της κατασκήνωσης.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα όμως εστιάζει σε μια σειρά από λάθη, την ώρα που μια οικογένεια θρηνεί την απώλεια του παιδιού της. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

  • Τα χημικά για τη συντήρηση της πισίνας ήταν σε κοινή θέα.
  • Σε κοινή θέα ήταν και το κλειδί που οδηγεί στο μηχανοστάσιο.
  • Οι πυροσβεστήρες ήταν στοιβαγμένοι πίσω από το μαγειρείο και όχι διάσπαρτοι στον χώρο της κατασκήνωσης.
  • Οι φιάλες υγραερίου ήταν παρατημένες έξω από την κουζίνα και όχι σε κλειστό ντουλάπι με γρίλιες αερισμού, όπως προβλέπεται.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της κατασκήνωσης υποστηρίζει ότι δεν υπήρχαν ελλείψεις και ότι εκείνη τη μέρα δεν έγιναν λάθη. «Η κατασκήνωση λειτουργούσε και λειτούργησε και εφέτος εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την εύρυθμη λειτουργία της και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες άδειες. Είχε δε προσλάβει όλα τα απαραίτητα – και όπου αυτό ήταν αναγκαίο – πιστοποιημένα στελέχη για την ασφαλή και ευχάριστη διαμονή των κατασκηνωτών» αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση.

Οι γονείς της 8χρονης ζητούν και περιμένουν την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που ευθύνονται για τον χαμό του παιδιού τους. Με μία σειρά από ερωτήματα να στοιχειώνουν καθημερινά τις σκέψεις τους.

O Χρήστος Καζάζης, πατέρας της 8χρονης μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε: «Από αυτά που καταλαβαίνουμε, (ο πνιγμός) έχει γίνει την ώρα του μπάνιου. Δεν έχει αποχωρήσει από την πισίνα ποτέ η Αγγελική. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι κανείς δεν έκανε την δουλειά του σωστά τη δεδομένη στιγμή. Τελευταία φορά η αδελφή της την είδε στην πισίνα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version