Δευτέρα, 29 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Χανιά: Ακόμη ένας ασθενής έφυγε από τα επείγοντα χωρίς να εξεταστεί

Χανιά: Εξηγήσεις καλείται να δώσει η γιατρός που «έριχνε πόρτα» σε ανεμβολίαστους στα επείγοντα
Φωτογραφία zarpanews.gr

Ένας ανεμβολίαστος 26χρονος κατήγγειλε ότι πήγε με πυρετό, πονοκέφαλο και πολύ δυνατό βήχα που δεν σταματούσε, ώστε να εξεταστεί στα επείγοντα του νοσοκομείου στα Χανιά και έμαθε προς έκπληξή του ότι η σειρά του θα ερχόταν μετά από 12 ώρες.

Ο 26χρονος ανέφερε ότι έφτασε στις 08:00 την Τετάρτη (10.11.2021) στα επείγοντα του νοσοκομείου στα Χανιά προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, καθώς είχε πυρετό, πονοκέφαλο και οξύ βήχα που δεν του επέτρεπε ούτε να μιλήσει.

Είχε ήδη κάνει rapid test, κάτι που ανέφερε και στον υπάλληλο που τον ρώτησε πριν τον δει γιατρός στα επείγοντα. Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr, περίμενε για τρεις ώρες περίπου να έρθει η σειρά του να εξεταστεί και όταν τελικά έφτασε η σειρά του, ο γιατρός που εξέταζε τον ρώτησε αν ήταν εμβολιασμένος.

«Μόλις άκουσε ότι δεν είμαι εμβολιασμένος, μου είπε ότι κανείς δεν πρόκειται να με εξετάσει χωρίς μοριακό τεστ και με έστειλε να κάνω αυτό το τεστ», υποστήριξε ο 26χρονος και μετά ανέφερε ότι αναγκάστηκε να περιμένει με πυρετό στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου μέχρι να κάνει το τεστ, με την αναμονή να φτάνει, όπως δήλωσε, τα 40 λεπτά και ενώ φυσούσε και έκανε κρύο.

Τελικά, αφού έδωσε το δείγμα για το μοριακό τεστ ρώτησε τι θα ακολουθούσε και φέρεται να έλαβε την απάντηση ότι θα έπρεπε να περιμένει τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ και μετά θα λάμβανε σειρά για να εξεταστεί πίσω από όλους τους υπόλοιπους. Και τα αποτελέσματα, όπως υποστηρίζει, θα έβγαιναν… στις 20.00, δηλαδή 12 ώρες μετά από την ώρα που έφτασε στα επείγοντα.

«Εγώ αισθανόμουν χειρότερα και σηκώθηκα και έφυγα, πήγα σε ιδιώτη γιατρό», λέει ο 26χρονος. «Τι είδους επείγοντα είναι αυτά, όπου έρχεσαι στις 8 το πρωί και ίσως και να εξεταστείς στις 8 το βράδυ; Εμένα δε με κοίταξε κανείς, το μόνο που έκαναν ήταν να μου πάρουν το οξυγόνο όταν έκανα το μοριακό τεστ. Πώς είναι δυνατόν να έρχονται άνθρωποι στα επείγοντα και να μην εξετάζονται; Πώς γίνεται να καταλάβουν ποιος έχει σοβαρό πρόβλημα και ποιος όχι, χωρίς να έχουν γίνει καθόλου εξετάσεις;», διερωτάται ο 26χρονος.

Το εν λόγω περιστατικό φέρεται να έγινε τρεις ημέρες νωρίτερα από ένα παρόμοιο περιστατικό με μια ανεμβολίαστη 23χρονη, πάλι στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις