Site icon NewsIT

Χανιά: Ανεξέλεγκτη φωτιά απειλεί σπίτια στο Σφηνάρι Κισσάμου – Τουλάχιστον 7 οι εστίες της (Φωτό)!

23.03.2016 | 12:49
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Σε συναγερμό έχει τεθεί, από νωρίς το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων, καθώς οι ανέμοι που πνέουν με μεγάλη ένταση από νότιες διευθύνσεις ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, από τις 07:30, πυρκαγιά στο Σφηνάρι Κισάμου όπου επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις. Η φωτιά έχει τουλάχιστον επτά εστίες, μεταξύ της θέσης Τίμιος Σταυρός και Σφηνάρι, περνώντας μέσα από το φαράγγι και καίγοντας χορτολιβαδική και δασική έκταση.

Όπως δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικής Χανίων Δημοσθένης Μπουντουράκης, ”η πυρκαγιά μαίνεται σε διάσπαρτα μέτωπα και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι φλόγες έχουν περάσει ήδη μέσα από κατοιμένα σημεία όμως ευτυχώς, μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν ακούμπησαν σπίτια”.

Ο κ. Μπουντουράκης δεν αποκλείει να ζητηθεί και η έλευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Ελευσίνα προκειμένου να συνδράμει από αέρος στην κατάσβεση της φωτιάς. Η Πυροσβεστική δέχτηκε ακόμη μία κλήση για πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Λούλος Κεραμειών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version