Σάββατο, 28 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Χανιά: Απόφαση “ανάσα” για άνεργο δανειολήπτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεγάλη ανακούφιση έφερε σε τρίτεκνη οικογένεια, ανέργου δανειολήπτη, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,  με την οποία διέσωσε όχι μόνο την πρώτη κατοικία, αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του.

Σύμφωνα με το cretalive, πρόκειται για 37χρονο δανειολήπτη άνεργο, τρίτεκνο, έγγαμο ο οποίος είχε χρέος σε μία Τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 Ευρώ, όμως είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του, χωρίς η αδυναμία αυτή να οφείλεται σε δόλο. Η σύζυγός του εργάζεται ως εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος και επίσης λαμβάνει γεωργικό εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα και επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ο δανειολήπτης είναι μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαθέτει μία κατοικία 61 τ.μ, ένα αγροτεμάχιο 2000 τ.μ και ένα αυτοκίνητο έτους κατασκευής 1996.

Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από την ρευστοποίηση, αφού όρισε ρύθμισε του χρέους 100 ευρώ μηνιαία για τέσσερα έτη, δηλ. θα πληρώσει (100×48= 4800) σύμφωνα με τις οικονομικές και οικογενειακές δυνατότητες του δανειολήπτη. Για την διάσωση της κατοικίας αφού του παραχωρήθηκε περίοδος χάριτος 4ετίας, καλείται να το πληρώσει σε 10 χρόνια δηλ.σε 120 μηνιαίες δόσεις (23537: 120= 196)

Με την απόφαση δηλαδή ο δανειολήπτης σώζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κατοικία, αγροτεμάχιο,αυτοκίνητο), του χορηγείται τετραετής περίοδος χάριτος ενώ ρύθμισε τη δόση του δανείου σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Διαβάστε επίσης:

Της “κούρεψαν” το χρέος 100% – Απόφαση σταθμός στην Κρήτη!

Κουρεύτηκε το χρέος δανειολήπτη κατά 96%!

Ξάνθη: Το Ειρηνοδικείο έδωσε ”το φιλί της ζωής” σε χαμηλοσυνταξιούχο!

Κρήτη: Ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου για συνταξιούχο δανειολήπτη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε