Το μεγαλοπρεπές κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” τελευταίας τεχνολογίας, μήκους 348 μέτρων, με 3.269 επιβάτες και 1.550 μέλη πλήρωμα, κατέπλευσε για πρώτη φορά σήμερα στην Σούδα και τα Χανιά.
Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του νομαρχιακού λιμενικού ταμείου Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, σημειώνοντας: «Καλοδεχούμενο λοιπόν και είναι βέβαιο πως οι χιλιάδες επιβάτες του θα φύγουν από την πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις».
Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο βρέθηκε χθες στη Μύκονο και προκάλεσε εντύπωση σε κατοίκους, επισκέπτες και επιβάτες πλοίων που εισέρχονταν στο λιμάνι, λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο που διαθέτει 16 καταστρώματα, 15 εστιατόρια, 2 πισίνες, και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 5.500 επιβάτες στις 2.105 καμπίνες που έχει. Τα μέλη του πληρώματός του ανέρχονται σε 1.663 άτομα.
Πάντως πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, διαθέτει προσομοιωτή κυμάτων και τοίχο αναρρίχησης ύψους 12 μέτρων. Οι επιβάτες του θα μπορούν να θαυμάσουν θέα που κόβει την ανάσα 91 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο North Star, μια γυάλινη κάψουλα με θέα 360 μοιρών, και να ψυχαγωγηθούν με χορό, τραγούδι και ακροβάτες.
Ο εσωτερικός χώρος του κρουαζιερόπλοιου των 348 μέτρων, είναι τεράστιος και με κατάστρωμα δύο επιπέδων, οι υπαίθριες πισίνες είναι σχεδιασμένες σε στιλ θερέτρου ενώ διαθέτει υδροπάρκο, υδρομασάζ και αιώρες. Επίσης το κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” διαθέτει μεγάλο εσωτερικό χώρο για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κλαμπ με θέα τη θάλασσα, σαλόνι για εφήβους με κονσόλες παιχνιδιών, μουσική και ταινίες και γαστρονομικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Ο εσωτερικός χώρος του κρουαζιερόπλοιου των 348 μέτρων, είναι τεράστιος με κατάστρωμα δύο επιπέδων, οι υπαίθριες πισίνες είναι σχεδιασμένες σε στυλ θερέτρου ενώ διαθέτει υδροπάρκο, υδρομασάζ και αιώρες.
Η εταιρεία θα στηριχτεί στις τρεις χώρες που μπορούν να δώσουν ώθηση στην περιοχή, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουν οι εταιρείες κρουαζιέρας να επανεκκινήσουν τον κλάδο, μετά το καταστροφικό 2020, που λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η βιομηχανία έπεσε κυριολεκτικά στο ναδίρ.