Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Χανιά: «Φώναζαν “πάμε να τον δείρουμε”» – Η στιγμή που διασώστες προσπαθούν να επαναφέρουν τον 20χρονο ναυαγοσώστη

Χανιά: «Φώναζαν “πάμε να τον δείρουμε”» – Η στιγμή που διασώστες προσπαθούν να επαναφέρουν τον 20χρονο ναυαγοσώστη

«Τα άτομα που ξυλοκόπησαν τον 20χρονο είναι γνωστοί στις Αρχές και με ποινικό παρελθόν» λένε κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής στο newsit.gr, για το νεαρό ναυαγοσώστη, ο οποίος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, μετά από καυγά που είχε με άτομα στις Καλύβες Αποκορώνου στα Χανιά.

Αρχικά είχαν προσαχθεί πέντε άτομα, που φαίνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης (11.06.2024) είχαν διαπληκτιστεί άγρια με τον 20χρονο στα Χανιά, εκείνος άρχισε να τρέχει για να διαφύγει, τον κυνήγησαν και συνέχιζαν να τον χτυπούν. Λίγο αργότερα ο νεαρός ναυαγοσώστης κατέρρευσε και ξεψύχησε.

Από τους πέντε, τελικά οι δύο κρατούνται και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα δείξει εάν τα χτυπήματα που κατάφεραν στον 20χρονο προκάλεσαν ή όχι τον θάνατο του νεαρού.

«Κάποιοι από τα άτομα που ξυλοκόπησαν και σκότωσαν το παλικάρι δούλευαν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον 20χρονο. Τα γνωρίζουμε όλοι, έχουν παρελθόν στην ασφάλεια, εμπλέκονται και με άλλες ποινικές πράξεις ακόμα και βιασμούς» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων και επιχειρήσεων Καλυβών, Παντελής Ματζωράκης.

«Υπάρχει οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, η βία είναι βία. Το συμβάν δεν έχει σχέση ούτε με το χωριό μας που είναι τουριστικό, ούτε με τους κατοίκους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πέντε που ενεπλάκησαν στον διαπληκτισμό που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του παιδιού, έρχονται από γραφεία της Αθήνας και οι περισσότεροι δούλευαν στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής με το 20χρονο παιδί» σημειώνει.

Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στην διακίνηση και τον τρόπο στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, το λέμε χρόνια ότι πλέον μπαίνουν άτομα ανεξέλεγκτα και δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο καθένας και τί είναι. Μας ενδιαφέρει πολύ να είναι είναι μία από τις πιο ασφαλείς τουριστικές περιοχές των Χανίων, καθώς έχουμε δώσει μία μεγάλη πολιτιστική και τουριστική προβολή στην περιοχή για να την αναβαθμίσουμε».

Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων και επιχειρήσεων Καλυβών αναφέρει «στο σημείο που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε κόσμος, γι’αυτό δεν αντέδρασε κανένας. Όταν ο κόσμος αντέδρασε, οι δράστες είχαν φύγει».

Επιπλέον, αυτό που επισημαίνει ο κ.Ματζωράκης, μιλώντας στο newsit.gr είναι ότι «η ελλιπής αστυνόμευση στην περιοχή μας εδώ και αρκετό χρόνο είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν. θα μπορούσε να ήταν το δικό μου παιδί και κάποιος, τουρίστας, κάποιος κάτοικος. Τα συγκεκριμένα άτομα που ξυλοκόπησαν και σκότωσαν το παιδί ήταν γνωστοί σε όλους, με επιθετική συμπεριφορά στην Αστυνομία, τον Δήμο και τους κατοίκους γιατί δημιουργούσαν αρκετά συχνά προβλήματα στην περιοχή».

«Φώναζαν “πάμε να τον δείρουμε”»

Στο newsit.gr μιλάει και ένας κάτοικος της περιοχής, που η επιχείρησή του βρίσκεται λίγα μέτρα από εκεί που διαπληκτίστηκαν οι πέντε με τον 20χρονο. «Βγήκα όταν είχε ξεκινήσει η φασαρία. Είδα το παλικάρι που ήταν αντιμέτωπος με τρία ατομα. Φώναζαν, είχαν μπει κι άλλοι στην μέση, τους είχαν χωρίσει και μετά αυτοί τον απειλούσαν. Έφυγε το παιδί προς την πλατεία και πήγανε από πίσω του και του φώναζαν “πάμε να τον δείρουμε”. Αυτοί ήταν παρέα. Δεν ξέρω, τι κακό έγινε παραπέρα. Τον χτυπούσαν όλοι μαζί, και μετά βγήκε στον κεντρικό και πήγε το παιδί προς ένα σουβλατζίδικο».

Μάλιστα ο επιχειρηματίας των Καλυβών μας αναφέρει ότι «αυτοί είναι παραβατικοί τύποι. Κάνουν φασαρίες στις Καλύβες και είχε ακουστεί και για χασίς και ότι παλιότερα είχαν μπει παράνομα στο φρούριο Ιτζεδίν».

Την ίδια ώρα, βίντεο – ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το apokoronaslife.gr με τις προσπάθειες των διασωστών για να επανέλθει στη ζωή ο 20χρονος ναυαγοσώστης.

Στο βιντεοληπτικό υλικό αποτυπώνονται οι δραματικές στιγμές με τους διασώστες να κάνουν ΚΑΡΠΑ στον άτυχο νεαρό άντρα με καταγωγή από Αλβανία. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο ούτε από τους γιατρούς δεν κατέστη δυνατό να ανακτήσει ο 20χρονος τις αισθήσεις του και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις