Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα

Χανιά: Η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα μετά τα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο – Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ο εξορθολογισμός των χρήσεων και η ελεύθερη κυκλοφορία επισκεπτών και κατοίκων στη χερσαία λιμενική ζώνη του Ενετικού Λιμένα των Χανίων αποτελούν τον βασικό γνώμονα της απόφασης…

του δημοτικού λιμενικού ταμείου για περιορισμό της έκτασης όπου αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μιχάλης Βλαχάκης. Με αφορμή τα όσα συνέβησαν χθες κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων και την ένταση που υπήρξε μεταξύ καταστηματαρχών, εργαζομένων σε επιχειρήσεις στο παλιό λιμάνι και δημοτικών συμβούλων ο κ Βλαχάκης εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση.

Με αυτή τονίζει πως θέλει να ενημερώσει τους πολίτες των Χανίων για την απόφαση που αφορά τον καθορισμό παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα καθώς όπως υποστηρίζει , « δεν κατάφερα να ολοκληρώσω την τοποθέτηση μου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 04-03-16 που διεκόπη κατόπιν ύβρεων και χειροδικιών από τους παρευρισκόμενους καταστηματάρχες».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του, «η μελέτη που ψηφίσαμε είναι προϊόν συνεργασίας του Δήμου Χανίων και της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, που στόχο έχει την ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση της εικόνας του Ενετικού Λιμένα. Δεδομένου ότι η Παλαιά Πόλη στο σύνολο της αποτελεί σημαντικό ιστορικό και πολιτισμικό μνημείο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας ελέγχου της χερσαίας ζώνης του Ενετικού Λιμένα, προχωρεί σε πρώτη φάση σε συνολική διευθέτηση του δημοσίου χώρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση θα ισχύει από το 2017 και ο δημόσιος χώρος που παραχωρείται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων ο οποίος είναι μειωμένος κατά 25% σε σχέση με τον υφιστάμενο, δηλαδή από 6068 τετραγωνικά μέτρα μειώνεται σε 4551 τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή: flashnews.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε