Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Χανιά: Μία σύλληψη 72χρονου για την φωτιά στις Αγριλές

Χανιά: Μία σύλληψη 72χρονου για την φωτιά στις Αγριλές
EUROKINISSI

Ένας 72χρονος άνδρας συνελήφθη από τις αρμόδιες αρχές, για την φωτιά που ξέσπασε χθες (24.07.2024) σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγριλές του δήμου Κανδάνου Σελίνου, στα Χανιά της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη ο 72χρονος από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων, ως υπαίτιος πρόκλησης φωτιάς σε αγροτοδασική έκταση στα Χανιά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λόγω βλάβης στο όχημα του 72χρονου, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, πάνω από 30 οχήματα υδροφόρες, μηχανήματα έργου πολιτών και αυτοδιοίκησης, εθελοντές και πάνω από 90 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες που υπήρχαν σε πολλές εστίες, ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και ριπές ανέμου.

Μάλιστα, μετά από μήνυμα του 112, τα χωριά Αγριλές και Λιβάδα στην ευρύτερη περιοχή Ροδοβανίου πριν τη Σούγια, εκκενώθηκαν, ενώ η φωτιά κατέκαψε, καλαμιώνες, ελαιώνες και άλλες αγροτολιβαδικές εκτάσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις