Παρασκευή, 6 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Χανιά: Το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας αποκάλυψε βιασμούς 50 ετών από τον ιερέα σύζυγό της

Χανιά: Το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας αποκάλυψε βιασμούς 50 ετών από τον ιερέα σύζυγό της
Φωτογραφία iStock

Από το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας έγιναν γνωστά τα μαρτύρια που ζούσε η 64χρονη γυναίκα στα χέρια του ιερέα συζύγου της. Η ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά μετρά 50 ολόκληρα χρόνια, με τα παιδιά της οικογένειας να είναι επίσης θύματα του.

Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας από τον ιερέα στα Χανιά είχε γίνει γνωστή μέσα στον Ιούλιο. Οι μοναδικές πληροφορίες που υπήρχαν τότε ήταν πως η κόρη κατήγγειλε τον πατέρα της για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω υβριστικού και προσβλητικού τηλεφωνήματος και απειλές. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε κανείς την «κόλαση» που ζούσε η 64χρονη γυναίκα.

Το μαρτύριο για την πρεσβυτέρα ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, όταν ακόμη ήταν 14 χρονών. Από τότε το θύμα έχει κακοποιηθεί λεκτικά, σωματικά και σεξουαλικά αμέτρητες φορές, σύμφωνα με την ίδια.

Στις σελίδες του ημερολογίου της περιγράφει τον ιερέα ως έναν παθολογικά ζηλιάρη άνθρωπο που την χτυπούσε ακόμη και επειδή χαιρετούσε τους γείτονές τους, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Το ημερολόγιο είχε παραμείνει για χρόνια κρυμμένο. Τα παιδιά τους που ήταν και αυτά θύματα κακοποίησης του ιερέα, διάβασαν την «κατάθεση ψυχής» της μητέρας τους όταν εκείνη πριν από δύο μήνες χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Αν και γνώριζαν τον βίαιο χαρακτήρα του πατέρα τους, δεν είχαν αντιληφθεί ποτέ το μέγεθος της κακοποίησης που βίωνε η μητέρα τους.

Τότε ήταν και η στιγμή όπου η μητέρα αποκάλυψε τα πάντα στα παιδιά της και τους ζήτησε να κινηθούν νομικά και να απομακρυνθούν από τον πατέρα τους.

Αν και η υπόθεση έχει μαθευτεί στην τοπική κοινωνία, ο ιερέας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με την Μητρόπολη να μην τον έχει καθαιρέσει.

Το δικαστήριο μετά την καταγγελία απαγόρευσε στον ιερέα να πλησιάζει τη σύζυγό του.

Οι απειλές μετά την καταγγελία

Όσο διάστημα η 64χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ο ιερέας επικοινώνησε με την κόρη τους για την καταγγελία.

Ο 74χρονος άνδρας ξεκίνησε να την απειλεί και να την βρίζει που αυτή μαζί με τον αδελφό και την μητέρα της κινήθηκαν νομικά.

Η κόρη κατήγγειλε και πάλι τον πατέρα της στην αστυνομία για τις απειλές.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στις αρμόδιες αρχές οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αμέτρητα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας που βίωσε η μητέρα και τα παιδιά της από τον ιερέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις