Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Χανιά: Ο απολογισμός της δράσης του κοινωνικού παντοπωλείου στην πόλη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σημαντική βοήθεια σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα αλλά και σε κατηγορίες πολιτών όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι προσφέρει η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Χανίων. Όπως αναφέρει…

στον απολογισμό δράσης της δομής η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη, για την περίοδο 2016-17 έγιναν δεκτές 440 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε 945 ωφελούμενους με 326 παιδιά. Σχεδόν οι δύο στους τρεις δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, ενώ το 28% λαμβάνουν σύνταξη ή εργάζονται περιστασιακά με εισοδήματα κάτω από τα όρια φτώχειας.

Για τον απολογισμό η κ. Αλιφιεράκη προσθέτει ότι «Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα απαραίτητα είδη, πέραν των πιστώσεων ύψους 75.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια τοπική κοινωνία, που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ευρισκόμενους σε ανάγκη συνανθρώπους μας. Οι δωρεές σε χρήμα ανήλθαν φέτος στο ύψος των 30.500 ευρώ, ενώ τα είδη, που διέθεσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο από χορηγίες ιδιωτών φορέων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και από τα καλάθια µε τις απλές, αλλά πολύ σημαντικές προσφορές των συνανθρώπων µας, αποτιμώνται σε αξία στο συνολικό των 60.000 ευρώ».

Παράλληλα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεχή βάση υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης για την ενεργοποίηση φορέων και πολιτών, όπως το «Κουτί του Φοιτητή», το «Κουτί του Κοινωνικού Παντοπωλείου» σε κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης αλλά και την «Εβδομάδα Προσφοράς και Αλληλεγγύης», που διοργανώνεται κάθε Απρίλιο.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε